30.6.07

Concerts i més concerts

No tot el que llueix són el Summercase, el Primavera Sound, el Sónar o Benicàssim. Encara que sense res de l’altre món, l’oferta de concerts de Barcelona és prou interessant com per dedicar cinc minuts el nostre temps d’incalculable valor.

Comencem per TV On The Radio, un d’aquests grups que estan tant de moda últimament. TV On The Radio, més que un grup, són una tribu de músics, concretament nou. Són de Nova York i des del 2001 ja han publicat diversos discos, com l’aclamat Ok Calculator (aclucada d’ull a l’Ok Computer de Radiohead), Young Liars, Desperate Youth, Blood Thirsty Babes i Return To The Cookie Mountain. Aquest darrer el van publicar l’any passat i va ser un dels millors de l’any segons els que en saben. A més a més, alguns membres dels TV On The Radio han col·laborat amb grups com els Yeah Yeah Yeahs, Celebration o Massive Attack i ells, al seu torn, tenen un col·laborador de luxe al Return…, el sexagenari David Bowie, fan de luxe de la banda. Diuen que va ser el mateix Bowie qui els va animar a gravar una cançó per ajudar les víctimes de l’huracà Katrina. La cançó es diu ‘Dry Drunk Emperor’. Com volgueeeent dir…

Si els voleu veure preneu nota: dimarts 3 de juliol a la [2] de l’Apolo. L’entrada anticipada val 20 euros (sumeu-li 5 euros si la compreu a la taquilla). La subdirectorä ja ha anunciat que signarà autògrafs mentre toquin els teloners a la taula de merchandising.

Uns altres que tocaran aquesta setmana a la ciutat comtal són els incombustibles Dorian, encara que a més d’un ens agradaria que s’acabessin de consumir d’una vegada. Com cada primer dijous de cada mes, la BeCool ens porta el BPop Club, una nit 100% pop amb Dorian com a caps de cartell i amb la companyia aftershow de Dj Niño i Sr Rosa. Els barcelonins repassaran els seus dos discos, amb especial atenció al darrer, El futuro no es de nadie. I és que estan de gira mundial, amb dates confirmades a Torelló, Arbúcies, Pontecaldelas, al FIB, al Contempopranea (al Mai a la Vida estimem Alburquerque) i al Sonorama.

I el proper divendres, a l’arxiconeguda Razzmatazz tocaran Mama Shamone, un trio de Londres una mica especial format per la líder i vocalista Mama, en Ru Man Chu i Flip X. Mama Shamone segueix la tradició que van iniciar els adorables Arctic Monkeys: petar la sala gran de Razz de matinada sense haver publicat un disc. Els anglesos tocaran a les 2:30 de la matinada, després que soni ‘Mr. Brightside’ i abans que ho faci ‘Un buen día’. Dels Mama Shamone podem dir que estan apadrinats per Robert Harder, productor dels Babyshambles del nostre estimat Pete (we love you), que els ha produït el single que tenen gravat.

I per acabar amb els concerts d’aquests dies que s’acosten, al Mai a la Vida us volem acostar què s’hi cou al Senglar Rock d’enguany, que per tercera vegada es celebra al Parc de Les Basses de Lleida.

Un dels grups que més ens interessen són (lo:muêso), de Premià de Mar, i que ja tenen dos discos al mercat. Intensitat, cruesa, emoció, dinamisme, contundència i molt de soroll. El Sr. Vermell els anomena els At The Drive-In del Maresme. Els segons destacats són Cabo San Roque, una petita orquestra de vuit músics i 40 instruments. Més de sis instruments per cap, tots ells de fabricació pròpia, és a dir, creats a partir d’objectes reciclats. Al Senglar Rock presentaran el seu nou espectacle ‘Música a Màquina’, com a avançament d’un nou disc que publicaran a l’octubre. Un altre que torna és Fermín Muguruza. L’ex cantant de Kortatu o Negu Gorriak ve a Lleida acompanyat de l’Afro-Basque Fire Brigade, una petita banda de 13 músics amb la qual barrejarà ritmes caribenys i africans davant del públic del Senglar. També destaquem Fishbone, uns californians que fan ska-funk amb tocs de metal i reggae, els quals, diuen, posseeixen un dels millors directes de l’escena alternativa.

Però què més? Doncs els nostres amics The Unfinished Sympathy, The Pinker Tones, els fascinats Sidonie, els brasilers Sepultura, els hardcoretes Revolta 21, els grans Els Pets, els incansables Lax’n’Busto i també Jofre Bardagí, Obrint Pas i Kabul Babà.

I com a sorpresa, Antonio Orozco. Qui doni la resposta més original a la pregunta de per què Antonio Orozco actua al Senglar Rock tindrà premi.










3 comentaris:

Synbios ha dit...

Pero a demas de concerts tambien hay programas de mai que comentar o de los cuales decir algo:

Andrea I feel your pain, los padres son muy problemáticos con eso de pintar cosas XD.

Esta bien eso de que digáis la dirección del blog en antena, asi puedo encontrarlo para postear O:)

La simbiosis entre diferentes formas de vida siempre está bien ;).

Es un gran anuncio el del ipod, si :D

El "anunci chuli" con la pseudo bso de la historia interminable como cancion es del Renault Megan GT ;).

Andrea Valverde ha dit...

Graciassss

Y una maratónnnnnnn

jo jo jo

para el próximo Mai prometemos comportarnos un poco más....y asi, en primicia, ya te avisamos que será casi un monográfico del Summercase que está a la vuelta de la esquina!

säludos cordiales oh tu gran único fan del programa!
xd

Synbios ha dit...

denada ;)

comportaros un poco mas? Nah, si asi ya esta bien. Es divertido XD