26.7.07

Seguint creixent

Arriba la darrera edició del Rebrot, l'aplec dels joves dels Països Catalans. Arriba però en un altre lloc, a Argentona (Maresme), després de sis anys celebrant-se a Berga. Quatre dies de música, lluita independentista i compromís social que comencen dijous i acaben diumenge. Com cada any, l'aplec compta amb música però també amb altres propostes: tallers, xerrades, i debats. I no es pot posar punt i final a l'entradeta sense recordar que els de La Ribera, Piperrak, fan la seva última parada en territori català al Rebrot!

El setè aplec de joves dels Països Catalans, organitzar per Maulets, arriba de nou i amb més força que mai. Unes jornades que, més enllà de la música, permeten als que hi participen a aprendre i a formar-se políticament des de l'òptica de l'esquerra independentista. Les temàtiques giraran al voltant de dos eixos principals: la defensa del territori i les drogodependències. Entre les activitats, tallers de programari lliure, agitació directa i autodefensa, una tarda internacionalista amb les brigades catalanes Ali Primera (Veneçuela) i Venceremos (Cuba), o dues activitats de cultura popular catalana: la pilota valenciana i les bitlles catalanes. Però... jejej, anem a parlar de la música. La plaça nova veurà passar pel seu escenari al grup de música i danses tradicionals Filibusters, al cantautor Cesk Freixas (que ja no penso presentar perquè ho he fet mil cops), i a En Belda i el conjunt Badabadoc, que refan, a ritmes caribenys, grans èxits de la música catalana, com L'Empordà o Que tinguem sort.

Al cartell de les nits de concert, que es faran a la pista esportiva, a més de Piperrak hi trobem perles com Pira'ts Sound Sistema (rap), Insershow (versions punk), Ràbia Positiva (punk), Obrint Pas (ska-punk amb l'estil propi de la doloçaina), Habeas Corpus (hardcore), Deskarats (ska). També, els tres primers classificats de l'Esclat, el concurs de grups, que actuaran dijous, divendres i dissabte. I els guanyadors són... (trrrrrrrrrrr): Croma, High Times i Un entre tants (aplaudiments). A més de les joves promeses i els de tota la vida, el Rebrot et dóna l'oportunitat de descobrir noves formacions que es podrien convertir en cançons segures dins el teu mp3. Per exemple Ariabàscia, arribats de Sardenya al més pur estil hardcore amb el seu disc Mi ni vogliu pisa! o Gadegang, un grup del Baix Camp que et transporta amb ritmes electrònics barrejats amb música folk. O a Los Draps, de la comarca del Matarranya i grup de referència a la Franja, i que ens porten el seu primer disc No mos fareu callar.

Tria el teu dia i passat per Argentona!

Més informació: www.maulets.org/rebrot


Laia Creus

1 comentari:

JG ha dit...

hi ha vegades que un videoclip fa bona una cançó

altres una cançó fa bo un video clip

en aquest cas, un dels pitjors videoclips amb una cançó (una mica) xunga de veritat. Però sergur segur que et fa gràcia.

http://ie.youtube.com/watch?v=5BajPHX-PRE

val, no té res a veure amb el Pebrot, però després et queixes que no dic mai res (i donant la cara eh!)

10