20.8.07

Festa Major de Sants


Les Festes de Sants ens omplen de joia i satisfacció, però no només perquè són les festes del nostres barri (o barri fictici en el meu cas en particular) sinó perquè són la millor continuació a les Festes de Gràcia que acaban tot just avui amb l’actuació del segon líder del programa.

Tot i el pregó va ser divendres passat i de la mà del arxiconegut Joan Pera, no és fins avui que oficialment comencen les Festes a Sants. 12 carrers que es deixen engalonar pels seus veïns per fer crèixer la festa i també, no cal negar-ho, per guanyar el primer premi.
Alcolea de Baix, recrea l’antiga l’estació de ferrocarril de Sants; Alcolea de Dalt, ens fa viatjar fins al món fantastic de la Guerra de les Galaxies; Canalejas, recrea un gran hort; la Plaça de la Farga, ens trasporta mitjantçant un tunnel del temps fins a l’historia de la cuina; Finlàndia, enfila amb el llunyà oest americà de John Wayne i companyia; Galileu, que es transforma en un saló del Far West; Guadiana, profunditza en el fons marí; Robrenyo, que recrea un paisatge mariner; Rosés, que en stransporta als antics banys de la Barceloneta; Sagunt que també recrea un hort; Valladolid, que rendeix homenatge al món de la fotografia, i Vallespir, que s’engalona amb motius de magia procedent del mateix Harry Potter.
L’acte d’entrega de premis és avui mateix a les 20h a l’Espanya Industrial i suposo que el jurat tindrà en compte el remullat que han patit les guarnicions durant el diumenge.

Però en paral·lel a les votacions officials des de la radio realitzem la VIII Votació Popular de Carrers de la Festa Major de Sants. Només cal que truqueu al 93 298 19 19 o envieu un mail a festes@sants3radio.cat i voteu pels tres carrers que més us han agradat i també per quin sostreu vosaltres creieu que s’hauria de dur el primer premi.

Fins el proper dissate 25 ja us avisem que es un no parar d’actes als 12 carrers i als espais habilitats com l’Espanya Industrial o la plaça d’Osca amb les Festes Alternatives. Banys d’escuma, balls amb orquestes, discomòbils, xocolatades, castellers i sardanes: el millor còctel per acabar de passar aquest Agost passat per aigua. L’acte de clausura tindrà lloc, per tant, dissabte 25 a l’Espanya Industril amb la presència de la Núria Feliu com a artista santsenca en Joan Puigcercós com a Conseller de Governació i Administracions Púliques

Des del Mai a la vida recomanem el dijous 23 els boleros d’en Moncho i l’actuació de Quimi Portet, per dissabte la música de Pirat's Sound System a la Plaça d’Osca. I per avui mateix us recomanem que us passeu per la Plaça de la Farga i descobriu vosaltres mateixos quin grup està darrera de Les Pestanyes i la Loli….tot un misteri, tot just, aquí, al ‘nostre’ barri.

Fem Festa!


Andreä Valverde