15.8.07

A Gràcia llencen la casa per la finestra


Les festes de Gràcia comencen avui, 15 d'agost i arriben plenes d'actes musicals d'allò més interessants. Només destacarem els actes musicals ja que suposem que al públic objectiu del nostre nostre programa no li interessen els espectacles de pallassos ni els banys d'escuma. Val a dir que totes propostes musicals són a l'aire lliure i gratuïtes, una bona oportunitat per descobrir nous grups totalment de franc.

Començarem cronològicament i ens col·loquem al dijous 16 d'agost, primer dia de festa grossa i el més idoni per fer un volt pels carrers ja que quasi segur (sempre existeix el benefici del gamberro i del ruixat d'estiu) tindran intactes els guarniments. Mentre feu apostes sobre quin serà el carrer guanyador d'enguany podeu acostar-vos fins la Plaça Rovira on a dos quarts de dotze de la nit hi tocaran The Healers, un grup que rendeix tribut a l'extensa obra musical de Van Morrison. I a dormir, que cal agafar forces pels propers tres dies que prometen ser forts.

Divendres 17, encetem el cap de setmana de les festes de la vila i seguim amb més rock and roll, en aquest cas amb el dels barcelonins The Freewheelin Tornados. Els Tornados porten gairebé tot l'any de gira per l'Estat presentant el seu darrer treball Acapulco Gold (Rock Indiana 07), carregat de rock sudenc en estat pur. Si us els perdeu a Gràcia el seu proper concert es a Madrid, val la pena aprofitar l'ocasió. Amb ells comparteixen escenari The Midnight Traveller un grup afincat entre Barcelona i Ses illes i amb que ens presenta una música influenciada per The Who, Led Zeppelin o Guns'n'Roses.

Ja situats al dissabte 18 el cartell musical és molt més indie. Per un banda tenim als Vinodelfín actuant al carrer Fraternitat. Els barcelonins van treure el seu primer disc al mercat, Perfecto en la locura (Blind Records 06) el passat mes de setembre i fou aclamat ampliament per la crítica. Ens recorden força a un altre grup incipient, El chico con la espina en el costado, això sí, aquests no semblen tant deprimits.

D'altra banda, a les festes també hi ha lloc per la segona edició del Festigával, un festival organitzat pel bar Heliogàbal, del carrer Ramon i Cajal. Els de l'Heliogábal són molt actius pel que fa a muntar activitats en el seu bar, que gairebé cada dia es converteix en un lloc on anar a fer molt més que una birra. L'any passat van organitzar aquest petit festival de música gratuït i en vista de la bona acollida del públic es disposen a repetir experiència i val a dir que han sabut mantenir el llistó força alt. Dissabte dins el marc del Festigával podrem veure a Be Brave Benjamin, un grup de música pop experimental, a Le Pianc amb el seu divertit so i atenció, el plat fort de la nit, Sr. Chinarro, el grup que anat a més festivals d'aquest estiu, tant és així que no tenen ni temps d'actualitzar el seu myspace. Si estan tant sol·licitats per alguna cosa serà, us recomanem que no us els perdeu.

El diumenge durant les festes de Gràcia no és dia de ressaca, és també dia de festa. Començarem la ruta musical d'avui a la inversa, primer anirem al Festigával. La proposta d'avui també es tracta de tres grups força interessants. Com a aperitiu tenim a Peter Thompson, un total desconegut que comparteix nom amb un futbolista i un golfista però que no té myspace. Al mig tenim a uns clàssics, Enric Cassasses i Pascal Comelade que juntament amb cinc músics més ens faran un recital de poesia musicada, i per acabar Estrategia Lo Capto , uns valencians que defineixen el seu rock psicòdelic a base de jeroglífics. Si no us ha quedat clar visiteu el seu myspace, i evidentment, aneu-los a veure.

Però la nit de diumenge és llarga i per als que us quedin ganes de festa us proposem el carrer Fraternitat on podreu veure a Soweto i la seva música jamaicana seixantera.

Dilluns 19 l'Heliogàbal dóna les seves últimes cuetades però segueix amb el mateix nivell de qualitat. Primer podrem veure als Pole Pole uns totals desconeguts dels quals no troben ni rastre d'ells a la xarxa, per tant, sorpresa assegurada. Més tard tindrem al nostre amic Joan Miquel Oliver que interpretarà alguna de les seves fantàstiques i surrealistes cançons, com per exemple M'encanta París. Des del Mai esperem que Artur Estrada, cantant de Nueva Vulcano i un dels responsables del Festigàbal s'atreveixi a pujar a l'escenari i cantar algun tema amb en Juanmi. Don Simón i Telefunken són la traca final d'aquesta nit surrealista, una banda que deifineix la seva música com a tradicional espacial. Digne de ser vist.

Per últim, destacar la programació musical de l'estret carrer Mozart, que no aposta per grup conegut però sí per la música en directe cada nit. Si voleu descobrir nous talents no dubteu en passar-hi una estona. Pel que fa a les festes alternatives, dins de l'article del Pim Pam Pum hi trobareu una detallada selecció.


Montse Casas


7 comentaris:

Eduard Gras ha dit...

El Juanmi toca 10 cops l'any a l'Heliogàbal, crec

Míriam Gómez ha dit...

olé! hi em d'anar,e h? el dissabte, no??

aish q jo m'hauré de possar a estudiar!

muaaaaaa'

Míriam Gómez ha dit...

link d'interès!

http://www.festamajordegracia.cat/

tot i que no es gaire clara la pàgina, l'article de la muntsaa està molt millor!

Muntsa ha dit...

Mirtres!
he tret d'allà la info!

em smbla q aquest any només ha tocat un cop en Juanmi a l'Heliogábal. Però sempre que ho fa és en petit comité i quasi ningú se'n assabenta.

visca!

Synbios ha dit...

como estoy de agradecido de que mis padres no decidieran vivir en gracia, porque casi siempre trabajo en agosto ahora y seria problematico poder dormir ^_^'

Andrea Valverde ha dit...

Pues yo ahora mismo pagaria por vivir en Gràcia y no en la baja SantaEulàlia que se abre entera por obras de metro, cuando hace nada estabamos con más obras por culpa de nuestra querida Gran Via y así succesivamente...
enfinserfín...

:$

Synbios ha dit...

Lo se Andreä, lo se. T recuerdo q vivo a escasos metros de tu calle XD. Pero aún y asi, al menos no hacen jaleo por las noches :D