27.8.07

La casa d'Àsia i el Festival Àsia



El Pla Marc Àsia Pacífic 2000-2002 fou aprovat amb la voluntat d'un acostament entre el nostre Estat i els països asiàtics, es buscava una major presència en aquesta regió del món tant des del punt de vista polític i econòmic com social i cultural. La creació de la Casa Àsia és una de les mesures que es va adoptar respecte aquesta darrera matèria. Així des d'aquesta institució es promouen activitats que contribueixen a un millor coneixement entre Espanya i els països d'Àsia i el Pacífic.


Durant l'any a la Casa Àsia es fan conferències, exposicions, projeccions de pel·lícules, seminaris cursos d'idiomes i altres actes culturals, i a més un cop l'any s'otorga una beca d'intercanvi amb Àsia a dos estudiants. En definitiva, que empren totes les seves forces per destruir creences com el que menjar xinès de debò és el dels restaurants xinesos d'Occident i que Sri Jayawardenepura Kotte és la composició d'un xarop per a la tos i no la capital d'Sri Lanka.

També des de fa sis anys la seu de la Casa Àsia a Barcelona organitza el Festival Àsia, una de les mostres asiàtiques més complertes del nostre país, però no dir la més complerta, ja que dubto que n'hi hagi alguna altra de semblant. Perquè us en féu una idea, entre el 12 i el 16 de setembre podrem veure dins el Festival Àsia una intensa programació d'espectacles d'una quinzena de països d'Àsia i el Pacífic. Hi haurà concerts, performance, dansa, teatre, cinema, gastronomía, tallers i un llarg étzetera. És tan gran la voluntat d'acostament entre les dues cultures que fins i tot s'ofereix un servei de guarderia per a nens pesats amb pares sense paciència.


Enguany el país convidat és Corea del Sud, així que podrem aprofitar per veure pel·lícules originaries d'allà que no s'han arribat a estrenar a aquí com la comèdia romàntica Barking dogs never bite o el thriller àmpliament premiat Libera me. Destaquem i recomanem la secció de gastronomía per anar més enllà de l'arròs tres delícies i tastar plats realment diferents, i també el taller de escriptura i lectura de paraules coreanes (útil per llegir els components de fabricació d'algunes joguines i evitar disgustos amb la nostra canalla.). Bromes apart, el Festival Àsia val realment la pena, a més el preu dels espectacles ronda entre els 6 i 16 euros

4 comentaris:

Eduard Gras ha dit...

Podrien fer una investigació sobre els ingredients dels rollos de primavera. Heu vist mai un gos rondant un restaurant xinès? Jo tampoc. Pollo con almendras, ja.

Muntsa ha dit...

molt ràpid, edu!
jo q no te l'he passat x si estaves dormint...

tot això són llegendes urbanes...com la de q no hi ha cap xino enterrat al cementiri.

per cert, visca el nepal! q tb és àsia!

Max Yakin Bozek ha dit...

si si
hola!
:)

Míriam Gómez ha dit...

no eren els gats?