17.8.07

Mai a la vida aniria a les Festes de Gràcia sense passar per l’alternativa

És possible que els de la festa major alternativa de Gràcia també tirin la casa per la finestra. També és possible que els que llegeixin aquest article sí que estiguin interessats en les activitats que s’hi fan més enllà de la música, que no festes de l’escuma. Però aquí, la protagonista torna a ser la música, i com que és tard i vol ploure (esperem que no), comencem ara mateix i posem el xip dirigit al carrer Còrsega, que aquest any és l’espai de la Comissió de Festes Populars.

Ens plantem al divendres, no per res en especial, sinó perquè el dimecres i el dijous ja han passat, i amb ells Obrint Pas, Igitaia, Surfin Xirlas i la nit de música rap. Com dèiem, a partir de dos quarts de deu el punk-rock envaeix el carrer Còrsega... o millor dit, l’inunda. I és que el primer grup de la nit es diu Tsunami. Després vindran els K.I.L.L., sorgits del moviment okupa de Cornellà i amb moltes coses a dir. Els mítics Crits de Lluita no faltaran a la festa, uns clàssics del punk independentista que donaran pas als també coneguts per tothom, Insershow (. El millor grup de versions punk-rock del moment, amb un llarguíssim repertori de cançons on no hi falten grups com El último ke zierre, Piperrak, Inadaptats o KOP.

Dissabte canviem d’estil per passar a moure’ns a ritme de música mestissa, concepte que molta gent (per exemple, jo) no sap ben bé què vol dir. En tot cas, fan música mestissa grups com La Batukada del Barrio, formada per artistes de diferents part del món i on es mescla la rumba i la música llatinoamericana, entre d’altres coses. També passaran per l’escenari gracienc Meztuca, un fels habituals a la festa alternativa, i tancaran la nit Jaleo Real, que presenten el seu treball Pichica: rumba, flamenc, i una mica de tot el que els passa pel davant.

Suposo que alguns ja us havíeu espantat, però tranquils, que ha arribat la nit d’ska. Encetaran la nit els High Times, un grup de la vila de Gràcia que ja van tenir el seu lloc a la festa de l’any passat i que van actuar al Rebrot del mes passat per ser un dels guanyadors de l’Esclat, concurs de joves grups dels Països Catalans. Trikizio els hi prendrà el relleu vinguts des de Zegama, Euskadi. Els bascos ofereixen tot un espectacle on mesclen cançons tradicionals basques amb versions de grups com Negu Horriak o Su Ta Gar. Els darrers vénen d’una mica més a prop, de terres gironines, un dels grups més consolidats de l’escenari musical català en el seu estil: Deskarats.

I la proposta d’avui dilluns és l’última, però no per això pitjor que les altres. El cantautor a qui no li agraden les etiquetes, o sigui que millor que retiri això de cantautor. És Feliu Ventura, que sonarà al vespre i, amb ell, totes aquelles cançons i les seves dobles interpretacions, per agafar-les segons com depenent de si tens el dia tonto o no. Entrada la nit i amb regust de comiat, Afrika, que ens porta música reggae des de terres basques. I ja per finalitzar la nit i tancar aquesta edició de la festa major alternativa, DJ Merey, punxa discos dels Pira’ts Sound Sisetma, amb ritmes de Jungle, Drum’n’bass i reggae, i després DJ Jei, amb una sessió de funky i hip-hop.

Molt bona festa major... a tots :D


Laia Creus


3 comentaris:

Andrea Valverde ha dit...

arg que se muera el interlineado!

Muntsa ha dit...

y los feos!

Anònim ha dit...

ay! lo q m'ha dixo la muntsaaa..