27.10.07

Concerts a llocs estranys

Llums, proves de veu, de so, afineu els instruments i atenció que marxem de concert. On creus què és impossible fer un concert?, on maialavida el faries?, o on t'encantaria?. Atenció companys perquè el tema d'aquesta setmana està inspirat en una anècdota i tot plegat us sorprendrà.

Concerts al menjador: Live in the living

"Nunca el público ha estado tan cerca de sus ídolos", i es cert no... de concerts al menjador no se'n troben cada dia. Concentreu-vos.
Live in the Living és una iniciativa que va nèixer a Holanda; s'encarreguen d'organitzar concerts a cases particulars, els concerts que fan són de pop acústic per estalviar parafernals i els artistes que hi actuen poden ser tan nacionals com internacionals. Per a saber-ne una mica més a la pàgina web trobareu un apartat on surten els últims concerts que s'han fet, així com fotos d'alguns concerts, algunes molt recomanades...

LITL és l'abreviació de Live at the Living, per aquests concerts no s'utilitzen micròfons ni equip de veus: és el talent i la música al en viu i en directe. Tampoc hi ha escenari, així que la relació amb el públic és íntima i molt més directa ja que no hi ha barreres que et separin de l'artista. A cada concert actuen tres artistes: Cadascun ofereix un concert de 15 minuts separats per un descans que permet interactuar amb el públic. L'ideal és que participin els menys músics possibles, és a dir, solistes, cantautors o una representació reduïda de la banda, amb versions acústiques de les cançons. A més, les cases normals no solen tenir piano, així que el més senzill plantejar-se un concert sol amb veu i un instrument acústic.

Un concert tan especial implica certs requisits: necessitem un saló d'uns 25 metres quadrats, en el qual puguin asseure's còmodament 30 o 40 persones a gaudir del concert.
Si després de tot, creieu que la vostra casa és un lloc perfecte perquè se celebri LITL has d'enviar-li un e-mail a pilar@liveintheliving.es.
I si voleu participar com a gruo el que heu de fer es enviar la maqueta per correu ordinari a Live In The Living. C/Toledo, 45- 5º. 28005 Madrid, o un enllaç on poder escoltar les vostres cançons al e-mail anterior.


Altres

Però un concert no és estrany només si es fa al menjador... i si no, continueu llegint, que tenim exemples per donar i vendre, per expleme i sense anar més lluny The Police va tocar en plena selva amazònica.

Pink Floyd va tocar al ni més ni menys que a Pompeia, ciutat romana sepultada per la lava del Vesubi. La gravació es va anomenar Live at Pompeii,si, molt original, ho sabem. De fet aquest va ser el primer material visual publicat de Pink Floyd que va aparèixer originalment en 1972 en VHS. La tardana edició digital en format DVD es va llançar en 2003, amb una bona quantitat de material extra.

Els Beatles tampoc es queden curts, ja que van tocar al terrat dels estudis d'Apple Records l'endemà d'acabar de gravar Let it be.
Uns que impacten són els Sex Pistols. Els punk rockers britànics van tocar en un vaixell pel Tàmesi la seva famosa God save the queen el dia del 25 aniversari de la coronació d'Isabel II. Des d'aquí ens preguntem quina cara deuria ficar la reina...?
I acabarem amb un exemple sonat: The Cramps, ídols i exemple més clar del rockabilly van tocar a un manicomi, més concretament al psiquiàtric de Napa State, a Califòrnia. Van donar un concert gratis per als pacients. Com a punt friki, per si la resta no us ho sembla el concert va ser gravat amb una de les primeres càmeres de vídeo portàtils de Sony: en blanc i negre, amb una imatge borrosa i amb només un micròfon. El vídeo capta perfectament la increïble sinèrgia entre banda i públic, quan a partir de la segona cançó, els pacients es pugen a l'escenari per a cantar, ballar i cridar amb desenfrenament, recomanem que us mireu el vídeo, i que escolteu el programa, que tenim més anècdotes!






Bon cap de setmana de High Voltage!

4 comentaris:

Sorro ha dit...

la anecdota del concierto de lo sex pistols en el Tamesis es q se les había prohibido tocar en suelo británico. Raudo de reflejos, Malcom McLaren, ese monstruo añísimos adelantado del marketing y manager del grupo, dió un golpe de efecto alquilando el famoso barco desde el q los pistols dieron el concierto.

Si algún valiente se anima, dejo aquí el enlace del famosísimo, a la par de "andergraun" concierto de los cramps: http://stage6.divx.com/ALL-THINGS-PSYCHOBILLY/video/1404558/THE-CRAMPS-!!!-LIVE

por cierto, el rockabilly de los cramps recibe el nombre de psichobilly y es una mezcla del rock de los 50s con el punk. Practicamente parieron ellos el genero, q cuenta con toda una horda de grupos y seguidores. Aún hoy siguen saliendo grupos de este estilo. ¿Sabíais q uno de los festivales de psichobilly más importantes de Europa se celebra en Calella? http://calella.psychobilly.org/

Sorro ha dit...

Por cierto, si algún día soy asquerosamente rico contrataré a los arcade fire para q toquen en mi ascensor. recordais el video?

http://www.youtube.com/watch?v=wjxef8AfVQg

Míriam Gómez ha dit...

jajajaja

q grande!!, muchas mercis!No sabía que era pq se lo habían prohibido. Q te parece el videoclip que hemos colgado?

;)

y si invitas a los arcade a una fiesta en tu ascensor invitame a mi tmb!

Lo de The cramps lo decimos en el programa, no se puede decir todo en el blog... a ver si nos escuchas! ;)

Saludos!

Sorro ha dit...

sabes q soy un postmoderno, hasta q no esté colgado en la Red no lo escucharé..