19.11.07

L'Alternativa, el Festival de Cinema Independent

Si d'una cosa es pot estar segur és que Barcelona compta amb un dels millors calendaris de Festivals de Cinema de Catalunya. Encara amb els ulls plorosos pels documentals musicals de l'última edició del In-Edit, L'Alternativa planta el seu programa de Cinema Independent de qualitat.

La 14a edició del Festival Alternativa s'emmarca dins de les activitats que organitza el CCCB i és aquest precisament la seu central on podreu veure els llargmetratges i curtmetratges de què consta el Festival. Però en aquesta edició també podreu trobar activitats programades als cinemes Maldà, l'FNAC, a la Casa Àsia, Institut Francès i Casa Amèrica.

Però anem al gra. L'Alternativa busca pel·lícules personals, originals (evidentment), experimentals i narratives que reflecteixin el món en el què vivim. Aquesta és la consigna que han establert per tal d'escollir
les 65 pel·lícules que es projectaran dins de les seccions oficials del Festival, una bona mostra de tot el bo i millor del cinema independent que s'està couent a la resta del món. Les diferents seccions són: Curtmetratges, Llarmetratges, Animació i Documentals. Tot i que també existeixen seccions paral·leles on els paràmetres per escollir les obres s'amplien i regeix més amplitud creadora.
Com activitats al marge de les seccions, podreu trobar tallers de formació, concerts audiovisuals i masterclasses, el lloc idoni per conversar i debatre amb els creadors i professionals.


L'imatge que ocupa l'eix central del Festival d'enguany pretén retre homenatge al precinema amb la figura d'
Etienne-Jules Marey el metge que, influenciat pels treballs d'Eadweard Muybridge, ideà aquesta escopeta capaç d'enregistrar les fases d'un cos en moviment sobre una placa de vidre. És famosa la seqüència del cavall en moviment, com un dels primers pares de l'enregistració del moviment.

El Festival va començar el passat divendres 16, així que si en teniu ganes us heu de començar a bellugar i regirar entre la
programació, on podreu trobar una bona oferta per tots els gustos. Teniu temps fins el proper dissabte 24.