8.11.07

Soul'n'tronic by Jamie Lidell

Aquesta setmana dins els monogràfics d'Alta fidelitat dedicats a l'electrònica, li toca el torn a Jamie Lidell, un anglès que està dins el segell Warp Records. Té un total de 3 Lps al mercat, i una multitut de maxis i EP's.

Començarem escoltant una cançó del Muddlin Gear (Spymania, 00) i després escoltarem la seva obra mestra, Multiply (Warp Records, 05). Els sons que caracteritzen a Lidell el defineixen com un successor d'Aphex Twin a mig camí entre ell i Ottis Redding. Així que us podeu fer una idea del que escoltarem. Bàsicament samplejats de corda i vents amb bases creades per caixes de rítme. Drum'n'Bass, IDM, Downtempo, Soul i Funky...crec que són les etiquetes que millor defineixen a aquest anglès..
L'any passat, pel mateix segell Warp Records edita Multiply Additions. El que vindria a ser una segona part de l'anterior disc, Multiply. En el qual fa un recull de temes inèdits, cares B, Remixos de Four Tet, Mathew Herberckyt, Mocky, etc.
Jo crec que sorprendrà a més d'un el joc i versatilitat que té aquest personatge a crear autèntic soul amb l'únic ús de sequenciadors electrònics.

Tal como no es oro todo lo que reluce, tampoco es un dj todo lo electrónico...



Deixo el videoclip de la cançó Multiply, la que dona nom al disc pel qual fitxa per Warp Records, surt a la BSO de Anatomia de Grey. El videoclip va ser nominat per el millor videoclip de l'any 2006 per MTV2



1 comentari:

Eduard Gras ha dit...

Ara que se sent és una altra cosa!