7.2.08

Novetats i agenda de concerts




MGMT. Oracular Spectacular (Red Ink / Columbia).

La novetat destacada d'aquesta setmana són MGMT, grup del barri novayorquès de Brooklyn. El seu primer disc, l'Oracular Spectacular, està ben nutrit d'un EP de l'any passat d'on ja vam poder escoltar el single 'Time To Pretend'. És complicat catalogar-nos si volem anar més enllà de l'etiqueta de pop ballable. Muse, el britpop, i fins i tot l'electrònica de Digitalism (la cançó 'Kids' és una de les perles de l'àlbum) són alguns dels ingredients que conformen aquest entretingut disc.

Stephen Malkmus & The Jicks. Real Emotional Trash
Mentre no s'aclareix què passarà amb Pavement, l'exmembre de la banda americana Stephen Malkmus segueix publicant discos. L'últim és aquest Real Emotional Trash, que, res més lluny del que suggereix el títol, barreja el feedback de les guitarres amb melodies pop sense arribar a la caricatura de Distortion (Nonesuch, 2008), l'últim disc de The Magnetic Fields. Cançons com la que dóna nom al disc, deu minuts d'excepcionalitat, 'Cold Son' o la que obre el disc, 'Dragonfly Pie', amb una tornada commovedora fan que tinguem ganes que, com a mínim, Malkmus es deixi caure per algun festival d'aquest estiu.

Envelopes. Here Comes The Wind (Brille Music Ltd.).
Moltes vegades, una sola cançó ens arrossega a escoltar un disc sencer. En aquest cas, Here Comes The Wind, darrer disc del combo suec Envelopes, té en 'Party' una gran porta d'entrada que tot i que acaba revelant que el nivell no es manté durant totes les cançons del disc, entreté i és agradable, cosa que en els temps que corren tampoc no està del tot malament. Potser serà el seu proper disc la seva gran obra. Com a aperitiu, no està gens malament.

Grand Archives. The Grand Archives (Sub Pop).
Si el Cease To Begin (Sub Pop, 2007) de Band Of Horses us va agradar, The Grand Archives us commoverà. Liderats per l'exguitarrista de la banda dels cavalls, Mat Brooke, Grand Archives combinen amb excel·lència l'èpica pop i la intimitat. Amb talls com 'Index Moon', 'Torn Blue Foam Couch', 'Setting Sun' o 'Sleepdriving', aquest és un disc força accessible (que no és el mateix que comercial o senzill) ple de matisos i que sorprèn amb la powerpopera i vital 'The Crime Window'. És allò que tant ens agrada dir de "potser no us canviarà la vida, però us la farà més agradable".

Agenda de concerts

Divendres 8
Love Of Lesbian + The Last 3 Lines + Anika Sade a la sala Salamandra de L'Hospitalet dins les Festes Demoscópicas que organita la revista Mondosonoro.

Dissabte 9
Hidrogenesse a la sala Pop Bar del Razz

Mürfila a la sala Tijuana de Cornellà

Diumenge 10
Jaume Sisa a l'Auditori Barradas de L'Hospitalet

Dilluns 11
Ola Podrida als 'Caprichos de Apolo'

Dimarts 12

12Twelve a la sala Sidecar

Dijous 14
Manos de Topo + Facto Delafé y las Flores Azules a la sala Apolo


3 comentaris:

Míriam Gómez ha dit...

Usih... quina por em fa aquest concert de Facto Delafé el dia dels "enanonats" or whatever!

Love és gratix, no?... hmmm... interesting!

Anònim ha dit...

el de 12Twelve a la sidecar suspès.

:(

Andrea Valverde ha dit...

vaia...

pero Nada Surf venen a l'Abril!

Visca!