14.4.08

Barcelona vintage





La recent apertura de Oh la la! Gallery ens demostra de manera contundent que el vintage està de moda a la nostra ciutat. En qüestió de tendències allò de que tot torna i que tot està inventat és gairebé un dogma de fe i per això sovint ens vestim inspirant-nos en l'armari de les nostres mares o fins i tot en el de les nostres àvies.

Pantalons acampanats, armilles, mocadors amb detalls barrocs, estampats de flors dels 60, rayban wayfarer, teles animals, etc. Podríem seguir fins a la eternitat anomenant tendències que van, vénen i es mantenen gairebé amb la mateixa intensitat que una connexió wifi. En fi senyors, la moda es reinventa temporada rere temporada i inspirant-se sobretot en el passat. ¿Doncs què millor que recuperar aquesta roba vinguda del passat?

Paris amb el seu Marché aux Puces o Londres amb Camden Market o Portobello Road són dues de les ciutats d'Europa amb més tradició en la compra-venda d'objectes i roba de segona mà. Al nostre Estat existeix el Rastro de Madrid, però no és exactament un mercat de roba, més aviat hi vénen trastos i mobles, igual que als Encants de Barcelona. A la nostra ciutat la costum de comprar i vendre roba de segona mà es va estendre fa uns cinc o deu anys i actualment cada cop ens fa menys mania comprar roba ja usada. És un peix que es mossega la cua, nosaltres cada cop tenim la ment més oberta en quant al vintage i les botigues cada cop són més variades, més especialitzades i millors.

Precisament l'abolició de l'olor a boles de naftalina a les botigues i la utilització del gal·licisme vintage ha ajudat molt a l'acceptació de la compra de roba usada. Es tracta d'aquestes coses de la psicologia que mai acabarem d'entendre mai. Sigui com sigui les botigues de segona mà es troben en el seu moment més dolç i podem dir que existeixen tres zones clau per a l'adquisició de joies provinents del passat. Us oferim una petita guía per a que no us perdeu en l'intent.

Zona 1: Carrer Tallers

El carrer Tallers és una trobada de tendències en si mateix. Hi trobem d'una banda 'Retro City', al més pur estil anglès, és a dir, una botiga amb tota la roba possible col·locada amb un criteri més aviat dubtós, no és la més cool, però sí la més barata iaixò s'agraeix. 'Oh La La!' i 'Oh La La Gallery' es pot dir que són les pioneres en aquest país, presenten la roba de manera molt ordenada i tenen autèntiques joies, tot i això els preus sovint són excessius. Per últim 'PNB', també de recent apertura, combina roba de segona mà amb roba nova i customitzada, la secció de les camises i els complements és la millor sense dubte.

Zona 2: Riera Baixa

Aquest carrer té quasi una tradició histórica d'establiments de segona mà, hi podem trobar una gran varietat de botigues especialitzades en diferents estils: mods, sixties, seventies, grans dissenyadors, etc. Com a curiositat destaquem 'Gi Joe' una botiga de roba militar vintage a preus més que assequibles i on hi podeu trobar més d'una meravella.

Zona 3: Gràcia

Al barri més fashion de Barcelona no hi podia faltar botigues d'aquest tipus, dee moment encara són poques, però tot arribarà. D'una banda hi tenim una 'Retro City' com la del carrer Tallers, aquesta però està situada en un local més ampli que us permet mirar la roba amb més tranquil·litat. D'altra, una de les millors botigues vintage de la ciutat, es diu 'Gallery' i destaca pel seu bon gust, el seu ordre i els seus preus més que raonables.


Últim avís per a principiants: comprar roba de segona mà no és fàcil i sempre hem de tenir present que és tracta de peces úniques que no disposen d'una gran varietat de talles i colors. Per tot això cal que us carregueu de paciència quan aneu a la recerca del vintage, ja que no trobareu el que busqueu a la primera. La recompensa a tot aquest esforç és la possessió d'una peça única i més autèntica que la de qualsevol botiga convencional.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Wah yeah!, so trendy!
A la propera foto podríem sortir nosaltres, jisjisjis!

Tmb hem de dir que x ser de segon mà es car, però clar... és unique!, i crec q tmb és un factor cultural, ja que a Holanda les botigues de segona mà estaven tirades de preu!

;)

Very nice l'article!

Anònim ha dit...

I just couldn't depart your site prior to suggesting that I

actually enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is gonna be back often in

order to check up on new posts

Here is my web page ... spain weather today