2.4.08

A l'Abril concerts mil

En referència al tema de la setmana que revisa la Barcelona indie, aquest post revisa algunes propostes que s'inicien avui i durarant uns dies.
No només són els festivals de gran format els que estan a l’ordre del dia, sinó que altres propostes de petit format i que guanyen en qualitat s’estan establint a la ciutat. En aquest cas s’abandona el parc del Fòrum per deixar pas a la música de cambra i de petit format.
Les propostes a les que ens referim i que des de Mai a la Vida us volem recomanar tindran inici aquesta setmana Una és la que organitza el periodista musical Oriol Rossell i David Albert que s’inaugurarà avui dimecres a la Sala 2 de l’Auditori de Barcelona, Oriol Martorell, amb el tàndem format per Refree i Standstill que reinterpretaran obres clàssiques. Aquet concert obrirà la primera actuació del Festival Digressions que durarà del 2 al 28 d’Abril i que a més hi actuaran la thereminista Dorit Chrysler vs. ReacTable, els alemanys Faust que oferiran el primer concert a Barcelona i l'experimentador Alva Noto que actuarà amb Ryuichi Sakamoto i el Grup instumental Barcelona 216 . Tots ells intentant buscar els nexes d'unió que tenen la musica orquestral, la electrònica i el rock.

L'altre tema que us volem recomanar és el que l'Obra Social de Caixa Catalunya a la Pedrera i que començarà el proper dijous. Es tracta del Cicle De Aprop, els artstes convidats seran El Guincho, Evripidis & His Tragedies, Cuchillo i The Telematicos. Tots aquests concerts tindran una particularitat i és que jugaran amb el nexe d’unió del que han anomenat 6 graus de proximitat i que consistirà en que cada artista interpretarà una peça amb l’artista que hagi tocat la sessió anterior. La inauguració serà a càrrec de la nova promesa de l’indie nacional-tropical El Guincho, el qual actuarà amb els new-folkis Cuchillo encetarà aquesta roda que pretén tancar el cercle de col.laboracions a les que em referia abans.

Per últim, el divendres els companys d'Scanner FM pretenen acostar una mica més l'escena musical a la ciutat, i des d'un dels seus canals d'emissió, ScannerBCN pretenen presentar un cicle de concerts d'artistes made in Barcelona. El cicle constarà de 4 cites setmanals repartides al llarg d'aquest mes d'Abril al Centre d'Art Santa Mònica. Cada una d'aquestes sessions reunirà a tres grups similars estilísticament. Un grup consolidat, un emergent i un a mig camí d'ambdós.
El Divendres 4 toca pop: Mishima + Le Petit Ramon i Albaialeix. El dia 11 continuaran amb electrònica on hi haurà Fibla, Jahbitat i Debilorithmicos. El Divendres 18 el torn del Rock'n'Roll amb It's not not, How DareU i Acrobatica. Finalment l'últim dia, el sorollisme del Caballo Ganador, Bèstia Ferida i QA'A.

1 comentari:

Anònim ha dit...

i aigua i plujes?