26.4.08

Taller.doc, produeixen el teu documental

Amb aquest eslògan tan temptador es presenta Taller.doc, un programa de documentals del Canal33, que té la vocació d'oferir una oportunitat professional als joves realitzadors i persones que han acabat la seva formació.

Per presentar un projecte a Taller.doc heu de lliurar una sinopsi de la història, que pugui ser rodada a Catalunya, amb personatges concrets, una definició sobre el tractament i un currículum de l'autor o autors. També una de les condiciones imprescindible és que estigui pensat per un format de 30 minuts. Sí, exacte, com el programa.

Darrera d'aquesta proposta, evidenment a part de la televisió catalana, és la productora Parallel 40. Sota la direcció de Joan González, aquesta productora pretén obrir nous camins al llenguatge audiovisual relacionats amb el documental, una finestra oberta als nous creadors que tenen idees.

Des d'uns anys ençà veiem com la hibridació de gèneres comença a desgranar i presentar altres propostes més diversificades. El documental com a tal comença a fer-se un forat, però no ens enganyem, només son els festivals relacionats amb els documentals musicals els que aconsegueixen el ressò mediàtic tan esperat com l'aconseiguit pels islandesos Sigur Rós amb Heima.

En una línia paral·lela, los biopics si que estan de moda i en aquest sentit I'm Not There es una de les apostes més arriscades de l'indústria de Hollywood. Todd Haynes presenta un perfil del legendari Bob Dylan sota la caracterització de diferents actors, a destacar la interpretació de Cate Blanchett que va aconseguir la nominació a l'Oscar per la millor actriu de repartiment. I'm Not There és també una de les últimes pel·lícules del recentment mort Heath Ledger.
Però també cal esperar per aquests propers mesos la historia de Blondie amb la intrepretació de Kristen Dunst com a Deborah Harry, Elijah Wood a la pell de Iggy Pop i Mike Myers com a Keith Moon. De fet es que l'onada de biopics sobre estrelles de rock no ha fet més que començar.


Recordeu que els interessats nous documentalistes podeu enviar les vostres propostes a:

documentals33@tv3.cat
documentals@parallel40.com


Sort!