7.5.08

Tema de la setmana: El Minimal


Aquesta setmana, i sense que serveixi de precedent, els del Mai a la vida tornem als nostres inicis i parlem d’un tema abstracte. Si, ja sabeu que és la nostre debilitat. Parlem del Minimal que sembla que torna a estar de moda.

Minimal per tu, minimal per mi, minimal musical, mini
mal art... fes que la teva vida sigui més sòbria i "depurada" (ens encanta aquesta paraula), i es que es cert, es temps de sobrietat i depuració, que és primavera!

Entre altres coses, que sempre ens acabem endinsa
nt ens boscos divertits i graciosos, de guionistes i locutors, parlem de la Bauhaus, que a banda de ser un grup de rock birtànic, és una escolta d'art. La Bauhaus va ser fundada per Walter Gropius, com sabeu, i això ens porta a parlar de Mies Van de Rohe, un gran exponent de l'art minimal del que conservem la seva obra arquitectònica a Montjuïc gràcies a l'exposició internacional del 1929. Parlem també de la nova objectivitat en l'art, de música minimal con els grups Uke i First Aid Kit. I per si això fos poc ens atrevim a parlar de moda i del sr. Calvin Klein, minimal per execel·lència, de Chloé, Prada, Ailanto, entre altres.

I per il·lustrar-vos, i mai millor dit, us deixem amb aquest quadre de Piet Mondrian, per a que a que tingueu un exemple gràfic del que és el Minimal, al programa intentem descriure un quadre, però com es descriu el color vermell per ràdio?

El Mai a la vida és aquesta setmana Minimal!, us deixo amb una cançó de Uke



3 comentaris:

Anònim ha dit...

Neue Sachlichkeit, nova objectivitat!

va valents, pronunciar!

Synbios ha dit...

Buah, el tema de la semana de hoy me trae malos recuerdos XD. De una asignatura llamada Grafs i Complexitat mas concretamente. Y porqué? Pues porque el minimal un tipo de subgrafo:

"Subgraf maximal i minimal: Sigui p una propietat definida sobre V o A en G(V,A), direm que Gs(Vs,As) és un subgraf maximal o minimal de G(V,A) en relació a la propietat p si: Per a tot altre subgraf G’s(V’s,A’s) de G(V,A) que també compleixi la propietat p resulta que V’s està contingut a Vs o Vs està contingut V’s."

Para que luego diga la gente que la informática es facil XD.

Bauhaus no es una tienda de bricolaje? XDD

Eso que suena es la música de House? XD [...] Ueeeh, si q lo es, vaya oido q tengo :D.

Mu bien Andrea, veo q recuerdas mi explicacion de la diferencia entre RGB y CMYK, me siento realizado ^_^.

Dianayr ha dit...

Mondrian no es minimal noies!
Fins i tot el wikipedia diu q tot lo contrari q el minimal es una reaccio contra les formes del expresionisme abstracte!!!(que aixo es el q es mondrian, pq hi ha una simbologia dels seus elements, x molt q siguin sobris i geometrics)
i la bauhaus tampoc es minimal!!senta les bases del concepte q tenim avui dia dl disseny,nse si torna a la musica xo en l'art esta una mica passat!el minimal va sorgir als Estats Units als anys 60, la produccio de la bauhaus es molt anterior!!

mireu Richard Serra, robert Morris,
E. Kelly...

aix ais!
besitus!