15.7.08

Només us diré una cosa sobre el Summercase...

A la redacció del Mai a la Vida ens hem jugat una mica a cara o creu escriure la prèvia del Summercase 2008. És difícil escriure alguna cosa més sobre 'El Festival' de Sinnamon, una cita que ha estat polèmica des del principi a causa de la seva coincidència en dates amb el Fib de Benicàssim i que ha aconseguit dividir el públic indie de l'Estat. Per tot això, aquest article serà una mica 'Mai a la vida recomana' amb l'objectiu de fer-vos un resum del bo i millor d'aquest festival segons nosaltres, en general, o segons jo mateixa, en particular.

Personalment tinc la tradició (bé, de fet ho faig des de l'any passat) de resumir el Summercase en tant sols un artista. Per tant, si l'any passat fou Mika, enguany només us diré una cosa: Cansei de ser Sexy (esperem que no cancel.lin, però). Si l'any passat la meva aposta era una mica agossarada, penso que aquest és prou ajustada. I és que, ja em perdonareu, però ens trobem davant d'un festival que és un cúmul dels darrers hypes. Al costat de les meves estimades CSS trobem noms com Kaiser Chiefs, Maxïmo Park, Mystery Jets, Pete and The Pirates, Los Campesinos!, El Guisante Mágico i els sempre prescindibles Dorian. Tot i això, també és de justícia dir que el Summercase 2008 també és el festival dels retrobaments inesperats. D'una banda i després de 8 anys de separació (i malgrat que les males llengües diuen que segueixen enfadats) torna The Verve, i de l'altra també tornen, i aquests gairebé de l'ultratomba, els més que mítics Sex Pistols. Una altre clàssic dels anys setanta que també hi tocarà és Blondie que juntament amb els dos anteriors i amb Interpol, Grinderman, Mogway, Kings of Leon, The Breeders, Primal Scream i Los Planetas, conformen el més destacat d'entre els caps de cartell. Sobre els grups amb lletres més petites a la programació cal destacar als púbers i gairebé fills adoptius de The Police, The Kooks, Etienne de Crécy com a proposta electrònica més que interessant i també als prometedors hardcore rockers Biffy Clyro. Per últim i tall de curiositat, cal destacar la presència de grups que canten en català i que van ser incorporats a última hora per Sinnamon per tal de rebre subvencions de la Generalitat. Mishima, Els Pets i Antònia Font seran presents tant en l'edició de Barcelona com en la de Madrid, un fet insòlit en la història dels festivals estiuencs d'aquests Estat i que esperem que es repeteixi en el futur.

Segur que ens hem deixat el grup preferit i imprescindiblie per algú de vosaltres, segur que alguns considereu als Mystery Jets més aviat un diamant en brut que un hype del moment, segur que per molts aquesta prèvia és molt menys del que us esperàveu. Doncs, ja sabeu, aneu al Summercase i deixeu-vos de prèvies, home!

6 comentaris:

with milk ha dit...

mystery jets: diamant en brut! xD jajajaj

jo nomès aniria al summercase per veure los campesinos! i sex pistols (tinc ganes de veure si johnny rotten encara pot cantar o fara com quan van venir els buzzcocks que anaven com una cuba i la seva veu era... ehem...).

portaran a algú que faci de sid vicious? o seran nomès els que queden?

Anònim ha dit...

CSS? x favor....
havent-hi un Interpol, uns Planetas....de CSS ni m'enrecordo veient el cartell plagat de grups que s'han de veure..

Anònim ha dit...

summercase, let's go!

i només us diré una cosa: Biffy Clyroooo!

Muntsa ha dit...

Hola Pol!

Evidentment, lo de CSS és una conya, igual que l'any passat tb fou Mika...una simple excusa x començar de manera graciosa la prèvia...

si em coneixessis sabries les ganes q tinc de veure als planetas!

Arnau Sabaté ha dit...

no ens enganyis montse, tots sabem les ganes que tens de veure Dorian..

Anònim ha dit...

jajajaja
DORIAN-BOMBA!
jojojojojo