16.10.08

Grans absències a La Leyenda de Los Planetas

Ahir va tenir lloc al Auditori La Leyenda de Los Planetas, un concert homenatge a la banda amb la participació de diversos grups del panorama estatal a mode de representació. Dic això perquè desprès de els anades i vingudes amb el cartell "ara confirmo, ara rectifico" potser la representació no va ser més que "els que per dates van poder venir a Barcelona". Cutre? Si. Realista també. A part de si les versiones van ser més o menys acertades, nosaltres no valorarem el que va ser el concert perquè ja hi ha masses blog que s'encarreguen de fer-ho i a sobre molt bé. Sinó que volem repassar aquells que hi van faltar. Perquè no només Morente i el Jota van ser absències destacades, els components del Mai a la vida creiem que hi va faltar molts més.

Com qui?
Doncs pel nostre parer hi van faltar La Buena Vida, ningú recorda que ja vam gravar un duet amb la banda granadina? Migui Puig va fer una versió molt acertada de Segundo Premio a l'estil mariachi. I els Astrud amb la serva versió de De viaje? Aquestes podrien ser les possibilitats més probables, però que en penseu de la participació de gent de casa? Com quedaria qualsevol tema de Los Planetas versionat per El Pets i en català? Desprès d'escoltar la versió de La Tortura (traduïda com El Bròquil) de Manel, jo ja crec que tota versió en català és possible. Digue'm utòpica.

Per tu, qui va faltar en aquest homenatge a Los Planetas?

Foto de Fantasma #3 by Indienauta.com

1 comentari:

Dua ha dit...

Moltes gràcies pel link Andreä!
Saps qui va fer una versió sorprenent de De Viaje? Fangoria. Mira que no m'agraden, però he de reconèixer que van saber captar l'essència de la cançó, crec que és la única versió decent de Los Planetas que he sentit mai. I bé, he de reconèixer que per mi Lagartija Nick i Pumuky encara van poder salvar almenys un quart d'hora d'espectacle, que ja és molt...