18.11.08

Cinema infantil, plural i creatiu

Un festival de cinema per als més petits de la casa. Així de senzill i alhora original. Els creadors de l’estival Sala Montjuïc, l’Associació Cultural MODIband, segueixen fidels a la seva filosofia de fer arribar determinats productes audiovisuals a nous públics. Sota aquesta premissa es presenta ‘El Meu Primer Festival’.

Des de ben petits ens ensenyen hàbits i bones pràctiques en matèries d’higiene, culinàries o escolars. En canvi, però, sovint no se’ns estimula la sensibilitat artística o se’ns ofereixen productes d’allò més simples i fàcils.

El Meu Primer Festival neix amb la voluntat de cobrir el buit existent en la programació de cinema infantil a la nostra ciutat. D’aquesta manera, vol contribuir a la difusió d’un cinema infantil plural i creatiu, tot oferint una mostra de creacions cinematogràfiques d’arreu del món i de tots els temps.

L’objectiu és clar: entretenir i educar, però alhora estimular la imaginació i la creativitat despertant l’esperit crític dels més petits. Des d’una vessant escolar, però també familiar. És per això que una part del programa va dirigida a les escoles i una altra és per a les famílies.

El programa del festival és ampli i divers. En aquesta primera edició el país convidat és Alemanya i es comptarà, doncs, amb una selecció de curts d’animació alemanya. Però també es podran veure obres de Letònia, Canadà, Iran o alguns dels clàssics còmics americans.

Els plats forts del programa són les sessions de cine-concert en què es visionarà cinema clàssic acompanyat de la música en directe del compositor i pianista Jacques Cambra o els tallers familiars que permetran descobrir, a grans i petits, els orígens del cinema i de l’animació.

El Meu Primer Festival, que celebra la seva primera edició del 24 al 30 de novembre, es dirigeix a nens i nenes de 5 a 12 anys i s’inspira en el projecte Mon prémier festival que ja fa uns anys que funciona a París. Trenta curtmetratges i cinc llargmetratges de gran diversitat cultural i creativa que es concentraran en dos espais: els cinemes Verdi i l’Institut Francès de Barcelona.