19.2.09

Actualitat #13 Avui va de còmics

Còmics, tebeos, novel·la gràfica, etc. Hi ha uns quants termes per denominar una sèrie de dibuixos que constitueixen un relat, amb o sense text. Per fer una petita introducció a aquest gran món parlem amb en Víctor Pascual, habitual d'Arkham Còmics.
Repassem doncs els tres còmics i tres autors que en Victor ens recomana:

- Wassalon de Clara tanit (Editorial Astiberri)
Per què? Doncs perquè és una autora local que sap tractar amb molta sensibilitat i acert temes tant "normals" com són les vivències amoroses i les relacions personals. Això sí, s'ha d'avisar al lector ja que la noia barreja tres idomes: català, castellà i anglès.

- Tekkon kinkret de Matsuomo taiyou (Ediciones Glénat)
Aquest manga relata la història d'un parell de marrecs orfes que hauran de defensar el seu barri davant de les pressions immobiliaries dels yakuza de torn. I què ens pot atreure doncs la ciutat en plan pseudo futurista, el realisme màgic, els personatges ben marcats -els nens es diuen "blanc" i "negre", un és naïf fins la medul·la i l'altre violent i protector...-, diàlegs intel·ligents, la típica lluita interior entre el cantó fosc i l'altre... Bona pinta, oi? Doncs atenció perquè també hi ha una pel·lícula d'animació!

- Dinero de Miguel Brieva. (Mondadori, Reservoir books).
Es tracta d'una recopilació d'un autor que conjuga humor, nihilisme, política, esperit "viva el mal, viva el capital". Una sola edició que recull els cuatre números de "La Revista de Poesía Financiera e Intercambio Espiritual" més una mica de material extra.

Tot i aquestes recomanacions ens queden molts temes al calaix: autors estrangers, còmics relacionats amb series televisives, etc. Ho deixem doncs en standby a veure si ens torna a visitar en Víctor i regala més coneixements.

Ara la publicitat gens encoberta: podreu trobar Arkham Còmics a: c/ Xuclà 16, a Barcelona.
Telf: 93 412 45 52. horari de dilluns a dissabte de 10.30 a 14 i de 17.00 a 20.30.


Podeu escoltar la càpsula aquí o al nostre perfil d'Scanner FM.