18.2.09

Exposicions a la Fundació Vila Casas

Bona tarda amics de l'art!

Avui hi ha una roda de premsa a portes obertes a La Fundació Vila Casas. La Fundació presenta a l'Espai Volart i al recentment inaugurat Espai Volart 2, les exposicions 'Welcome to the void', de l'escultor Enric Pladevall (Vic, 1951) i 'La ferida del món', del fotògraf Antonio Gálvez (Barcelona, 1928). Demà dijous tindrà lloc la inauguració d'ambdues expossicions. Les dues mostres responen als objectius de la Fundació de promocionar, d'una banda, artistes que pertanyen al fons de la col·lecció com és el cas de la mostra d'Enric Pladevall a l'Espai Volart, i de l'altra, recuperar a l'Espai Volart2, noms d'artistes cabdals de la història recent del nostre país.

'Welcom to the void', Enric Pladevall
Influït per una tradició familiar artesana, i una clara influència del modernisme, pel que fa a la integració de la natura i la fauna fusionada a les arts aplicades, Enric Pladevall sent des de ben jove la necessitat vital d' abocar-se a l'art. El tarannà de transformació i de mutació implícit a qualsevol procés creatiu i a la pròpia matèria esdevindran el detonant que l'induiran a experimentar amb les tres dimensions. L’exposició Welcom to the void, és una al·legoria a la vida, un treball basat en l’exaltació de la superació de l’ésser humà, de la natura, del nostre organisme...formes arrodonides que sovint, ens remeten a l’úter matern, l’embrió..., ovals allargassats que, a mode de fites, ens assenyalen la multiplicitat de dreceres susceptibles de ser triades per l’home.

'La ferida del món', d’ Antonio Gálvez
L’exposició es composa de dues sèries cabdals en la trajectòria de l’artista: d’ una banda,a la planta superior, l’espectador descobreix la sèrie Erotismo con la ironía. Quevedesca, que elaborada des de l’any 1987 fins el 1999, presenta una cinquantena de fotomuntatges que descriuen, sota un llenguatge oníric, les seves experiències vitals. En aquest sentit títols com 'No la levanta ni la grua', 'El acorazado Pito-mkine', 'El sin hueso de mis amores y en el culo tengo flores', esdevenen escenaris on el sexe, la religió, els poders imperants i els tabús inherents a la societat conviuen amb el llenguatge mordaç i satíric de l’artista. A mode de relats, cadascuna de les peces que integren la sèrie es presenta com a una visió particular de les pautes ètiques establertes per la societat.

L'Espai Volart està situat al C/Ausias Marc 22