5.2.09

Opera Prima #12 Spanish Movie

La coneguda anteriorment com a Càpsula indefinida de cinema canvia el seu nom sobre la marxa i passa a anomenar-se Opera Prima. Un títol més concís. Més directe. Més emblemàtic. I més bonic. En aquesta segona sessió, analitzem tot el que va donar de sí aquesta cerimònia cinematogràfica d’importància internacional en la qual es lliuren uns premis anomenats Goya. La pel·lícula Camino va destacar per sobre les altres. Estrelles mundials de la talla de Benicio del Toro, Penélope Cruz, Jesús Bonilla o Concha Velasco van ser-hi presents. Els de Muchachada Nui hi van dir la seva. I, en general, tot va ser com s’esperava. Trist. Però funcional.

La gala ens serveix, a la vegada, per preguntar-nos cap on va el cinema espanyol. Per saber com hem d’estructurar la nostra opera prima si volem ser uns realitzadors cools. Per preguntar-nos si Andrés Pajares va tenir una infància feliç. O per discutir si Los santos inocentes és superior en qualitat a Bienvenido Mr. Marshall. Sí, ens hem deixat a Buñuel. Però tranquils, algun dia ho solucionarem.

Mentrestant, podeu escoltar la nostra càpsula audiovisual aquí o bé al nostre perfil d’Scanner Club. No patiu amb aquest dilema i feu el que creieu convenient.