19.3.09

Càpsula indefinida de l'audiovisual mundial #18 Eastwood


No us heu fixat en que, de tant en tant, us trobeu amb algú amb qui no us hauríeu de ficar? Aquest és Clint Eastwood. Al menys, és el Clint Eastwood que es posa davant i darrere les cameres per filmar la seva última (i esplèndida) producció, Gran Torino. Al Mai a la vida hem decidit anar al cinema a veure aquesta pel·lícula. Ens ha agradat. I, per això, decidim dedicar-li la Càpsula indefinida de l’audiovisual mundial d’aquesta setmana a un dels pocs mestres del Hollywood clàssic que, per sort, encara queda en actiu.

Clint Eastwood ho té tot. És humil. Carismàtic. Brillant. En aquesta càpsula analitzem la seva figura a partir d’algunes de les seves pel·lícules més emblemàtiques. Les dues que té actualment en cartellera, Gran Torino i El intercambio. Els Spaghetti Western que el van donar a conèixer. La seva etapa més dura, amb Harry, el sucio. Les seves primeres pel·lícules com a realitzador. Els seus diàlegs més memorables. Les seves obres mestres més absolutes (vegis Sin perdón o Million Dollar Baby). I les seves innumerables facetes artístiques. De pas, aprofitem per analitzar girs fílmics inesperats. Ens preguntem si a Almeria hi corren boles de pols gegants. Si és habitual trobar-se algú pel carrer corrent amb un ganivet a la mà. I si ens hem de prendre alguna cosa per la memòria al no recordar una de les frases insígnia de la pel·lícula Mystic River.

Com sempre, podeu escoltar la nostra càpsula AQUÍ o al nostre perfil d’SCANNER CLUB. Al matí, a la tarda, a la nit o quan directament us vingui en gana.

Enterrem els nostres pecats. Netegem les nostres consciències. Ara sí!

2 comentaris:

mir* ha dit...

no sóc especialment fan de Clint Eastwood, però Gran Torino em va semblar sublim!
:)

Míriam Gómez ha dit...

jo casi ploro!