2.5.09

Art: Catalina Estrada


Desarmando Sueños és el curiós títol de la última exposició que Catalina Estrada ens mostra a la Iguapop Gallery. I dic que és un títol curiós perquè crec que el que aquesta multidisciplinar artista fa amb els seus treballs és tot el contrari. Més que descomposar somnis, la colombiana construeix mons onírics i de fantasia plens de força, llum i color.

Aquesta vegada, però, Estrada ens transporta a la crua realitat de molts nens colombians, que l’únic que han viscut és la guerra. Nens que juguen amb pistoles i escopetes i que enyoren l’infantesa que mai han tingut. I és que, un cop més, Catalina Estrada posa el seu talent al servei d’un missatge i fa ús de l’art per a denunciar les injustícies i les desigualtats socials del seu país.

La seva aportació és l’esperança que a través del món de colors que ha creat, les seves denúncies arribin al màxim número de persones possible. I és que el fort impacte visual de les seves obres no deixen indiferent a ningú. Fins el 30 de maig, Catalina Estrada exposa en solitari per segona vegada a la Iguapop Gallery, on part dels beneficis de la venda dels seus treballs seran destinats a la ONG colombiana Pro-marginados.