27.6.07

El Festival Grec



El Festival Grec ja ha començat a rondar la nostra ciutat, des del passat 26 de juny fins el proper 5 d'agost podreu gaudir del millor teatre, dansa i música.


El Grec és un dels festivals més veterans de la ciutat, aquest any és la seva 31ena edició i ha sabut combinar durant tots aquests anys talents de la nostra terra amb altres d'arreu del món, oferint així una oferta molt variada i per a tots els públics. Aquest any però, val a dir, que han posat més atenció a les propostes més innovadores. Deu ser que perdien públic jove?
Igual sí i han decidit renovar-se o morir...En fi, cadascú té un concepte d'innovació...Però bé, deixem-nos de dissertacions, anem al gra.


Una altra de les característiques del Festival Grec és que acull molta diversitat d'arts: música, teatre, dansa, cinema en directe... I clar, per acollir tots aquests espectacles cal també molts escenaris. Per això cal estar atent a la programació perquè sinó potser que anem a veure un espectacle al lloc equivocat.


Al Grec teniu l'oportunitat de veure l'espectacle d'Standstill: 1,2,3, que és la posada en escena del seu últim i aplaudit disc Vivalaguerra, i és que després de més de 10 anys de carrera, els de Barcelona creuen que un concert no és res més que teatre.
Els que l'han vist, diuen que l'espectacle és molt i molt recomanable. Ja sabeu, Standstill, el dia 17 de juliol al Teatre Grec.



Però un bon oïent del Mai a la vida és una persona sensible i li agraden els cantautors, aquells que només amb la seva veu i una guitarra et poden fer posar la pell de gallina, com per exempleeeee, Jorge Drexler.
Vuit discos i un óscar per al otro lado del Rio avalen el gran talent de Drexler. El seu últim treball, 12 segundos de oscuridad, és un dels més melàncolics de la seva carrera. Podreu veure a Jorge Drexler el dia 25 de juliol també al Teatre Grec. Garantim que tindreu calfreds i pell de gallina en una nit d'estiu.

I de música només una altra proposta. Diuen que aquest grup també fa posar els pèls de punta, Antonhy and The Johnsons, que han passat de ser un grup qualificat d'extravagant a ser un dels més reconeguts per la seva capacitat de crear atmosferes sonores d'allò més emotives.
Antonhy and The Johnsons vénen al Grec amb el seu nou disc sota el braç, I'm a bird now i després d'haver cantat dos temes en l'últim disc de la islandesa Bjork. Tot un espectacle. Antonhy and The Johnsons el 18 juliol també al Teatre Grec, a Montjuïc.


Però canviem ja de registre, perquè als oïents del Mai a la vida també els agrada el teatre, però sobretot aquell teatre trangressor que va més enllà d'allò que ja està fet. I aquesta és quasi la definició de la companyia de Semolina Tómic, gran artista trencadora i directora de l'Antic Teatre. Aquesta companyia presenta aquest any al Grec l'obra “Lenin is Mine?” un espectacle multimèdia que ens mostra la caiguda del comunisme més desconegut, el de l'Europa de l'Est.
Podreu veure “Lenin is mine?” al Mercat de les Flors del 11 al 13 de juliol.


La proposta d'ara, va per als oïents més atrevits del Mai a la Vida, es tracta de la proposta del director de cinema Peter Greenaway que s'ha proposat fer cinema en directe. Ni més ni menys.
Peter Greenaway combina la música en viu del
dj Radar amb imatges de les pel·lícules de la sèrie Les maletes de Tulse Luper, que narra les aventures d'una escriptora entre 1921 i 1989, en paral·lel amb la història del segle XX.
Podreu veure a Peter Greenaway i a Dj Radar el 13 de juliol al teatre Grec, i direm allò típic,
que no deixarà indiferent a ningú.


I ara una última recomanació de teatre perquè no digueu que no sabeu que escollir. Us avisem que ens ha cridat l'atenció pel seu títol: God is a DJ.
God is a dj ens narra la història d'un dj i una presentadora d'un programa musical que decideixen vendre la seva vida en viu i en directe per televisió, a mode de reality show.
L'obra, del jove director alemany Falk Ritcher, té com a rerefons una crítica a la nostra societat i als canvis que s'hi produeixen. Podreu veure God is a Dj a l'espai Nau Ivanow del
28 de juny al 8 de juliol.


I un últim detall important, podreu comprar les entrades per als espectacles del festival al Palau de la Virreina a la Rambla, 99 o bé al telentrada de la caixa vermella del país que no direm el nom.