20.7.07

“Fashion is everywhere”



El juliol 2007 passarà de ben segur a la història de Barcelona per la “revolució Scarlett Johansson”: carrers tallats, pàgines senceres als diaris i centenars de persones seguint les seves passes per la ciutat. Scarlett Johansson ha portat emoció i glamour al ja de per si monòton mes de juliol a Barcelona. Però és possible que amb la seva única presència, Scarlett hagi eclipsat un esdeveniment que no pot passar desapercebut per la gent “in” del Mai a la vida: 080 Barcelona , la nova passarel·la de moda internacional de la ciutat.

Ambientada bàsicament als carrers i places del multicultural i “modernobarri del Raval, la 080 Barcelona va tenir lloc del 9 al 11 de juliol i va incloure dotze desfilades, així com un homenatge al prestigiós dissenyador francès Thierry Mugler amb motiu del 30è aniversari de la seva primera col·lecció. Mugler va ser un pioner en la moda de finals dels 70 i principis dels 80 i a la desfilada del 080 va demostrar per què és un dels grans.

Més de 3.500 persones van poder veure en directe un repàs del millor de la carrera del mestre francès. A l’immillorable escenari de les piscines de Montjuïc, amb la ciutat de Barcelona de fons, Thierry Mugler va oferir tot un espectacle de música, llum, pantalles de vapor d’aigua, vídeos i, evidentment, disseny. Homes esculturals en banyador als trampolins, música vertiginosa i models pujades a uns talons impossibles. Una barreja de robots, insectes, extraterrestres i altres frikades, com per exemple una dona-moto amb retrovisors inclosos. Tot això sempre acompanyat d’una clara estètica dels tan enyorats 80, amb altes dosis d’espatlles amples, cintures estretes i malucs exagerats.

Amb aquest multitudinari i exitós homenatge a la trajectòria de Mugler, sembla redundant dir que els 80 tornen amb més força que mai. Que mai a la vida. Més enllà dels leggings, tornen els teixits ajustats, els vestits d’amazona, els “monos”, els colors llampants i els estampats complicats (per definir-los d’alguna manera). De fet, el públic assistent a la desfilada semblava tenir la lliçó ben apresa perquè oferien una exhibició paral·lela amb les seves boines, vestits i pentinats d’allò més “senzills”. En definitiva, que es notava que s’havien posat el primer que havien trobat a l’armari. Molt “casual” tot plegat.

El que està clar és que Barcelona es va rendir als peus de Thierry Mugler i el públic, en gran part estranger, va sortit extasiat de la desfilada. Un espectacle que va suposar el colofó final a la primera edició de la 080 Barcelona i que resitua la Ciutat Comtal al més alt del món de la moda. I és que sembla que ja sigui per la Scarlett, per Thierry Mugler o pels “modernos”, a Barcelona “fashion is everywhere”.
Míriam Pons Prada

2 comentaris:

Synbios ha dit...

y yo q nunca he entendido los desfiles estos con ropa extraña... pero realmente alguien se pone eso?

Y bueno, es normal q Scarlett eclipse ella sola el esdeveniment este de moda... ni punto de comparación ^_^'

Anònim ha dit...

Vull que sapigeu que em miro el blog everyday!!!, però que des del curro no puc comentar, però si des de casa!

M'agradat l'article, tot i que jo de moda no hi entenc gaire!

muaaa' amis!