14.7.07

Plano fijo en claroscuro (o l’Acampada Jove)

Doncs no. Em sembla que ja ens toca respirar una mica de tota aquesta música indie pop (o com es digui) i dels festivals alternatius-comercials-estiuencs (això m’és igual com es diu, a mi em va bé així), altrament coneguts com Summercase, FIB i d’altres. Resulta que hi ha alternatives a l’alternativa, oi que curiós? Doncs a sobre es veu que n’hi ha més d’una, la més propera aquest cap de setmana mateix, però ja us aniré informant... es diu Acampada Jove, es fa a Sant Celoni i, sobretot, encara hi ets a temps!


No és només un festival de música, però comencem parlant d’això. En aquesta dotzena edició de l’Acampada Jove, abans celebrada a Arbúcies i darrerament a Sant Celoni, ens trobem amb tres nits de concerts; la primera va ser dijous, amb Els Pets i Discípulos de Otília com a plats forts de la nit. Ahir, divendres dia 13, el llistó no va baixar i vau tenir l’oportunitat de sentir al cantautor de Xàtiva Feliu Ventura, La Troba Kung-Fú i els seus experiments amb la rumba catalana, els coneguts per a tothom Celtas Cortos, les mescles de rock-reggae-ska i les lletres contundents de Betagarri, que van treure nou àlbum el novembre, o als gironins Burman Flash.

I si ara mateix és dissabte al matí i estàs intentant salvar-te de la ressaca d’ahir al Sidecar o similar, tranquil, tenim el millor remei. Rescata les bambes i ves a Acampada! I sinó, doncs també. El dissabte ens regala un cartell on pocs es poden queixar; la gran varietat d’estils no es pot posar en dubte: Dr. Calypso (reggae-ska), The Moon Invaders (reggae-ska), Ojos de Brujo (flamenc i mestissatge), Berri Txarrak (hardcore) i Obrint pas (ritmes de tot tipus però que no hi falti la gralla).


Un dia a l’Acampada Jove, organitzada per les joventuts d’Esquerra Republicana, et costarà més o menys 20 euros; una mica més si vols acampar, i encara una miiiica més si decideixes fer-te el cívic i comprar el bitllet de tren que (amb una mica de sort i si Renfe està de bon humor) et portarà fins allà. Reculant una mica, us deia que no hi ha només música perquè el festival compta també amb altres espais. A l’Espai Cultura hi trobem una carpa de 1000 m2 on trobar exposicions, tallers, xerrades, debats i concerts de grups catalans guanyadors de concursos com e Sona9 o el Connecta. A l’Espai Socialisme, a més d’haver-hi la zona d’acampada, hi trobem l’oportunitat de veure cultura popular catalana, com per exemple demostracions de bastoners i grallers, i fer-hi esport. Tampoc podem oblidar una extensa zona de bosc on descansar i fer el que et vingui de gust. I per últim, el mateix poble de Sant Celoni, que acull representacions teatrals, cercaviles, (atenció!) la piscina municipal...



Laia Creus

1 comentari:

Synbios ha dit...

pues no creo q vaya tampoco a este, xq Sant Celoni me pilla un poco lejos XD. Anyway, como dije en el flog, ahi va el comentario del programa d hoy:

Y yo que siempre he pensado que FIB era la Faculta de Informatica de Barcelona... XD

Uoooh. Memento. Christopher Nolan. Q genial pelicula. Q gran director. La primera escena es lo que seria el final de la película la siguiente es el principio y así hasta encontrarse en la mitad de la historia. Y si, no se entiende la primera vez, pero la segunda sabiendo lo que he dicho antes y con un poco de memoria ya se comprende bastante mejor :D.

Aaaaay si leyeráis mas... La Vetusta Morla de La Historia Interminable, por ejemplo :P

No, no pude pero como el programa fue subido a internet, lo pude escuchar ^_^. Según esta web este año el 45% de las entradas se han vendido en el extranjero, pero no hay que asumir que habrá un 45% de guiris porque siempre cabe la posibilidad de que haya guiris que hayan comprado las entradas aqui, o gente de aqui que haya comprado las entrasdas fuera d España. No queda clara la cosa :P.

Si, Avril Lavigne ha perdido mucho en el ultimo disco. D hecho es bastante vomitivo. Y a mi me gustaban los otros dos.

Scaaaaaaarleeeeett! Sigh. Si, yo también lo intente XD, pero cuando fuimos debia de estar echando la siesta porque habia un buen monton de gente delante de una de esas caravanas que usan los actores y tal. Una pena. Como le dije a mirmiriam no tengo paciencia suficiente para ser fan y estar esperando ahi al sol hasta q salga la Srta para volver a trabajar.

A mi tambien me sembla molt greu que la parada de Sta Eulalia se cierre a las 22:00. Es muy problematico XD.

Y para acabar: Fotolog sucks, Blogger Rules :D.