18.7.07

Poble Sec però no vençut!


Així es presenta la Festa Major Alternativa de Poble Sec, tres dies de festa i compromís social de la mà dels Maulets i al centre de la ciutat comtal. Pels que siguin d’improvisar i anar fent sense masses plans, doncs podeN començar avui mateix, dimecres 18.

Cada vegada més, les festes majors alternatives es presenten com a una altra opció al cartell de festa major habitual. El funcionament assembleari, l’autogestió i la reivindicació de la cultura popular catalana són els trets que marquen la diferència amb les festes majors oficials. Festes sovint marcades pels conflictes i problemàtiques de seu poble ciutat, i que prenen, així, un aire crític i polític. L’objectiu, cobrir les mancances de l’altra festa, donar una alternativa al model d’oci més generalitzat (sobretot per al jovent) i, amb uns preus populars, fer que aquesta estigui a l’abast de tothom. El que hi podem trobar? Concerts, cercatasques, xerrades, manifestacions, àpats populars, concursos gastronòmics, teatre, tallers o activitats infantils. Algunes de més consolidades i d’altres més reduïdes, també es tracta de recuperar els carrers i els espais que, a poc a poc, els ciutadans han deixat de sentir-se seus.

La Festa Major Alternativa de Poble Sec comença avui mateix, dimecres. A dos quarts de nou del vespre es farà un concert del jove cantautor de Sant Pere de Riudebitlles Cesk Freixas, que està de gira presentant el seu darrer disc, "El camí cap a nosaltres" (07). Tot seguit, sopar jove i gimcana popular amb un sucós premi: dues entrades per al Rebrot (però d’això ja en parlarem la setmana que ve...). Serà a la plaça Setge 1714.

El dia següent, dijous 19, la nit comença a dos quarts de deu amb la xerrada antirepressiva, a càrrec d’Alerta Solidària, un col·lectiu antirepressiu de l’Esquerra Independentista, xerrada que anirà acompanyada d’una exposició fotogràfica. Una hora més tard, cinema a la fresca amb la pel·lícula Minority Report. Serà, com dimecres, a la plaça Setge 1714.
Hem de fer un salt i esperar fins a dissabte per a trobar-nos amb la nit de concert, però és que lo bo es fa esperar! A partir de les nou del vespre, al Camp de la Satàlia, les barraques del Poble Sec, sota el nom de Secasac, porten una nit de música amb
La Troba Kung – Fú, Ràbia Positiva i Hightimes.

Pasapalabra! (que vindria a dir que jo ja us ho he explicat i que ara és el vostre torn)


Laia Creus

2 comentaris:

JG ha dit...

juix

alucino amb la teva parra Laia!!! El plat fort de les festes de Poble Sec és el super festival de dancehall aquest que hi ha avui i ni l'anomenes...tant malament ho fa el cap de prensa? xD

per altra banda, no veig que hi pinten les Festes de Poble Sec entre els Trasformers i en Woody :S

a10

Anònim ha dit...

Transformers, Woody Allen.. Tots es quedan petits davant d'un concert dels Rabia +..