19.7.07

Recerques barcelonines amb Woody Allen

Xavi Arnaiz, personatge episòdic, como cada setmana, ens acosta al millor del setè art. I aquest cop ens fa d'agent infiltrat 007 i ens espia d'amagat el nou projecte de Woody Allen. Una producció que, com ja sabreu està rodant per Barcelona aquest dies.
Mai a la vida es suma als patrocinis d'aquest film i està disposada a ser la ràdio oficial del rodatge. Woody, truca'm, demana-li el meu telf a la Scarlett que ens vam veure l'altre dia al Sidecar i li vaig apuntar el núm. a la mà.



La dèria col·lectiva s'ha instaurat a la ciutat de Barcelona! Que si ara estan rodant a la Barceloneta... que si potser han anat al Passeig de Gràcia... que si ara paren per Les Rambles... que si vaig veure a l'Scarlett Johansson a no se quin concert... I és que la notícia bomba d'aquesta última setmana és ja sabuda per tothom. Al senyor Woody Allen, entre sessió i sessió de clarinet, li agrada rodar (bones) pel·lícules i, en aquest sentit, deixa un cop més de banda la seva admirada Nova York per relatar la història d'una turista ( Scarlett Johansson) a la ciutat de Barcelona. El Born, la Barceloneta o la Catedral (amb correfoc inclòs) ja han estat alguns dels escenaris on han estat rodant aquesta última setmana. Per aquells que encara vagin desconnectats per la vida, és del tot necessari fer cinc cèntims del que està donant de sí aquest multitudinari rodatge i tot el que això comporta. ¿Sabem realment de què va el projecte? ¿Les setmanes que durarà? ¿Tots els actors que hi participaran? Benvinguts, per tant, al període de gestació de "Midnight in Barcelona" (by Woody Allen).


Tot i el gran i desmesurat excés d'atenció que està prenent aquest rodatge per tots els mitjans comunicatius (a més de sofrir les típiques pantomimes polítiques i del personal en general), el plantejament bàsic en relació a la narració de la pel·lícula és encara una incògnita absoluta, fins al punt que no és del tot sabut si el relat tirarà més cap a la comèdia, com seria el més habitual, o si acabarà tenint tocs dramàtics a l'estil de la recent i elogiada "Match Point". En relació als personatges principals, tampoc queda gens clar el rol que ha estat atorgat a cadascun dels actors. Per tant, l'únic que de moment sabem és del tot essencial, que el gran pes de la història girarà entorn a una jove turista del tot ficada en la cultura barcelonina i catalana (en tot cas, esperem no veure cap torero enmig de les Rambles).

En relació al repartiment actoral, el pes essencial de la pel·lícula torna a recaure en una Scarlett Johansson cada cop més en auge en la que serà ja la seva tercera participació en un film de Woody Allen després de debutar amb "Match Point" i mostrar la seva vessant més còmica amb les intrigues periodístiques i paranormals de la pel·lícula " Scoop". La quota espanyola la compleixen Penélope Cruz, imparable després de la seva nominació als Oscar per "Volver", i un Javier Bardem que no para d'encadenar rodatges internacionals amb directors com Mike Newell ("El amor en los tiempos de cólera") o els germans Coen (No Country for Old Men). De moment, l'únic que ha transcendit de la participació de la Pe en aquest rodatge és que a la pobra li va agafar un atac de pànic en un avió. En el cas de Bardem, el seu paper també continua sent una incògnita. Tanmateix, i tot i que la llista d'actors és prou extensa, sembla ser que pels mitjans informatius aquests són els únics que tenen interès a l'hora de redactar les seves cròniques. En tot cas, és necessari comentar i reivindicar a la quarta actriu en discòrdia, la gran Patricia Clarkson, una de les muses indiscutibles del millor cinema independent nord-americà (destacada per haver participat en produccions recents com "Retrato de April", "The Station Agent", "Dogville" o "Buenas noches, y buena suerte." i, sobretot, pel seu paper secundari de germana de Ruth Fisher a la magistral sèrie " A dos metros bajo tierra") a la qual esperem veure aviat per Barcelona. Entre els altres intèrprets internacionals que participaran en la pel·lícula de forma secundaria cal destacar a Kevin Dunn, Rebecca Hall, Pablo Schreiber o Carrie Preston, entre d'altres. Tanmateix, altres actors espanyols com Javier Cámara o Julio Perillán hi tindran una breu aparició.

En relació a la presència d'actors i actrius catalans en la pel·lícula, hi haurà papers secundaris per intèrprets com Joel Joan, Lluís Homar, Abel Folk, Lloll Bertran o la directora i actriu Mireia Ros, a més d'altres cares conegudes sobretot per la seva participació a la sèrie "El cor de la ciutat", com Sílvia Sabaté, Manel Barceló, Jaume Montané (que també apareixia a "El perfum: història d'un assassí") o Josep Maria Domènech. Com a apunt, cal destacar també que Woody Allen li ha reservat un petit paper a Joan Pera, actor teatral i televisiu prou conegut que, entre altres coses, exerceix de doblador habitual (tant en català com en castellà) del propi Woody Allen. La quota nacional es complementa també darrere les cameres en relació a la producció del film (amb Jaume Roures com un dels productors de la cinta) o pel que fa a la fotografia, amb el destacat Javier Aguirresarobe com a màxim responsable.

El rodatge de la pel·lícula, sota el títol provisional de "Midnight in Barcelona", tindrà una durada aproximada d'unes set setmanes íntegres a la ciutat de Barcelona, a més d'un dia de rodatge a Oviedo i un altre a Nova York. Cal recordar, però, que abans que "Midnight in Barcelona" arribi a les cartelleres de tot el món, Woody Allen té previst estrenar a finals d'any la seva penúltima pel·lícula, "Cassandra's dream", protagonitzada per Colin Farrell, Ewan MacGregor i Tom Wilkinson. Així, i fidel a la seva cita cinematogràfica anual, l'estrena definitiva de la seva pel·lícula barcelonina veurà la llum a finals del proper any.

Xavi Arnaiz Allen

5 comentaris:

Anònim ha dit...

me han dicho q scarlett compra los bollos en la panadería de debajo de mi casa..

(hala,jefe. ya te hice la publi.. recuerda q ahora los panes son gratix..)

Synbios ha dit...

si alguien tiene informacion referente a Scarlett (donde esta, donde se la peude ver, donde ruedan etc etc) que me la comunique si es tan amable q me gustaria verla en persona XD

A mi personalmente Match Point me gusto bastante más que Scoop, pero es normal ya q las peliculas q tiene giros interesantes me gustan más que las más lineales :)

Anònim ha dit...

por cierto, la última foto es un photoshop de ls ochungos, chungos..

Anònim ha dit...

really??

:$

Anònim ha dit...

Aixi, entre nosaltres, sabeu que Joan Pera farà el pregó d'enguany de les Festes de Sants?! Seäh

del 19 al 25 d'Agost!

:)