23.8.07

Restaurants amb encant

Sortir a sopar fora pot convertir-se a vegades en tota una odissea. En primer lloc, cal posar-se d’acord per escollir el restaurant, decisió ja de per sí sovint complicada i dura. Un cop superada la primera fase vénen les cues, els locals plens i les indecisions. Però no patiu, de cares al proper cap de setmana us proposem diverses opcions per a tots els gustos, colors, barris i paladars.

Gilda
El restaurant Gilda està situat al Barri Gòtic, més concretament al carrer Ample 34 i es caracteritza per una cuina creativa que barreja el millor de la cuina catalana amb la cuina italiana. Tot amb el toc oriental que està tan de moda últimament. Gilda està ubicat en un local petit, però amb encant. Amb bona música i exposicions de fotografia. El s
ervei és ràpid i atent, sempre disposat a fer alguna recomanació.

Curiositat: Als matins (10-16 hores) ofereixen el Menú Brunch per 8.50 euros, format pel plat brunch que prefereixis, beguda i cafè o te.

Recomanacions: Pappardelle amb filet de salmó i “Oriental Mix”, una sortit de salses per assaborir amb pa de pita.

Pressupost: 20-25 euros.


Samsara
Segur que passejant per Gràcia tots hem passat alguna vegada pel Samsara, però potser ens ha passat desapercebut. El Samsara és un local petit, sovint bastant atapeït, p
erò que destaca pel seu ambient informal i la seva excel·lent cuina de fusió (una altra paraula molt de moda). Està ubicat al carrer Terol 6 i serveix de bar alhora que de restaurant. Ofereix tapas i plats d’allò més creatius i originals i, el més important, assequibles.

Curiositat: És un local fosc, tranquil i amb bona música d’estil, sobretot, chillout. Les taules són baixes i seus en pufs. Solen haver-hi video-projeccions, a banda d’exposicions de fotos.

Recomanacions: El foie amb profiteroles o les brotxetes mar i muntanya. També tenen uns vins deliciosos. És aconsellable reservar taula perquè els caps de setmana sol estar bastant ple.

Pressupost: 20 euros.


Hello Sushi
Ens traslladem al barri del Raval per tastar el bo i millor de la cuina japonesa. Es tracta del Hello Sushi, situat al carrer Junta de comerç 14, un restaurant que barreja la cuina mediterrània amb la japonesa. I és que si per alguna cosa destaca el Hello Sushi és per la seva cuina de mestissatge, així com per la seva ambientació i decoració. Sol haver-hi música en directe a la nit i, tot i que s’aconsella reservar taula perquè és habitual haver de fer cua, l’atmosfera és relaxada i distesa. El servei és molt acollidor i personal i sol ser bastant ràpid.

Recomanacions: Amanida d’algues, tempura mixta o sopa de mijo. Tampoc us podeu perdre els còctels japonesos per a acompanyar l’àpat.

Curiositat: Si coincidiu amb alguna festa o happening tindrue la oportunitat de gaudir de menjars exclusius i exòtics en un ambient immillorable.

Pressupost: 12-18 euros. Menú migdia: 7.50 euros.


Lolita

I finalment, una proposta del barri de Sants. El restaurant Lolita és la millor proposta fresca i desenfadada de la zona. Preus assequibles, ambient agradable i plats creatius, però no massa sofisticats. Amb una decoració d’allò més senzilla, però cridanera, es tracta d’un local d’inspiració pop de color blanc i vermell. El local està presidit per un quadre de la mítica Audrey Hepburn i destaca també una gran nevera de disseny. Lolita es troba al carrer Tenor Masini 20 i ens ofereix cuina catalana, lleugera, sana i original.

Recomanacions: Alguna de les seves coques o, si ets més agosarat, algun plat de l’apartat “un par de huevos con…”.

Curiositat: La vitalitat que transmet el restaurant. Hi ha un racó semi-reservat per a grup de màxim 8 persones d’allò més original i acollidor.

Pressupost: 15 euros.

1 comentari:

Míriam Gómez ha dit...

hmmmmmmm quina gana q m'entra!
q bo!, hauriem de fer un sopar!