24.8.07

MovieMobile

I els del Maialavida marxem de festival... però a un ben diferent!

La ciutat de Sant Feliu de Guíxols està d'actualitat perquè serà la seu del Festival Moviemobile, iniciativa creativa, que s’emmarca dins el Festival de la Porta Ferrada complementant amb cinema, la seva programació.

Moviemobile tindrà lloc entre el 24 i el 26 d'agost, és a dir que comença avui!

I us preguntareu... en què consisteix?

Doncs bé, el festival és la primera vegada que és realitza i tindrà dues categories principals:

La primera categoria, el MovieMobile, en la que es presentaran films de tot el món d’un minut de durada i que poden estar editats o retocats amb mitjans externs al telèfon.

En la segona categoria, la MovieMobileXpress, es proposa als concursants realitzar una espècie de marató. De fet és una marató de velocitat i enginy. Es tracta d’un concurs on els participants hauran de competir durant els dies del festival. Per participar ho poden fer presentant curts o fotografies. Les normes són les següents:

Curts:
Els concursants disposaran de dues hores per tal de gravar les imatges i muntar-les. Un dels requisits necessaris és que les imatges siguin de San Feliu de Guíxols i que estiguin rodades amb un sol pla-seqüència, per últim que també tinguin una durada d’un minut.

Fotografies:
En el cas de la fotografia, els participants tindran també dues hores per a realitzar cinc fotografies de San Feliu de Guíxols relacionades entre si. Un cop presentades podran tornar a fer més fotografies i tornar-les a presentar.

D’on surt aquesta brillant idea?
La iniciativa d’aquest concurs sorgeix d’un grup d’estudiants de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Girona que motivats, o això diuen ells, per un dels deus professors proposen aquest festival per a reivindicar la dificultat de fer cinema i la manca de recursos i ajuts que els joves tenim avui dia. Per això, amb aquesta iniciativa es pretén canviar el concepte de cinema i fer que tothom tingui l’opció de poder expressar-se mitjançant una eina a l’abast de tothom: el mòbil.


Jurat i premis
El jurat d’aquest festival està format per la Mercè Sampietro, la dolenta de Nissaga de Poder i Porca Misèria, el conegut director de cinema d’animació Jaume Balagueró, la ballarina i coreògrafa Sol Picó, l’actriu Lali Ramon i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols Pere Albó.

Pel que fa els premis, hem de reconèixer, no estan gens malament:


L’afortunat guanyador de la primera categoria, MovieMobile, se’n durà 500 euros i un mòbil.
En la segona categoria MovieMobileXpres els guanyadors a millor curt i a millor fotografia s’enduran 300 euros i un mòbil.
I per acabar, hi ha haurà un premi especial: Un mòbil pel curt més votat però... això no es tot, ja què, entre els votants també es sortejarà un premi... esbrineu el què?... (escrit anteriorment).


Totes les pel·lícules i fotografies presentades en aquestes jornades, que s'acaben el 26 d'agost, estaran disponibles a través d'Internet al web del festival, on també podreu votar. I mira qui sap... potser us endureu el mòbil!

Míriam Gómez