11.9.07

Bruce is back in town!

Després de 5 llargs anys d’espera, Bruce Springsteen ha tornat amb la seva estimada i mítica E Street Band. La carta de presentació, ‘Radio Nowhere’, una cançó plena d’energia que ens fa presagiar uns inicis de concert espectaculars.

Com a fan experimentada, i havent escoltat tota la seva discografia a fons, a la primera escolta la cançó sembla comercial i fins i tot banal, encara que a hores d’ara, havent-la escoltat 1000 cops em sembla que està prou bé.

Penseu que estem parlant d’un monstre del rock’n’roll, en el més bon sentit de la paraula. Un home que ha escrit obres mestres com el disc Born to run (Columbia Records, 1975), número 5 de la llista dels millors discs de la història, segons la revista Rolling Stone, Born in the USA (Columbia Records, 1984), immerescudament el més conegut mediàticament i millor disc de la història del rock segons una enquesta recent de la BBC), o àlbums imprescindibles com Darkness on the edge of town (Columbia Records, 1978) o The river (Columbia Records, 1978).

Necessitaria un altre article sencer per explicar els seus premis (com per exemple els seus 15 Grammys o el fet de ser membre del Rock and Roll Hall of Fame), però això ja ho faré en una altra ocasió. Només tota l’explicació històrica a mode de context.

Així i tot, fixant-nos només en el present, podem dir que el Bruce està en plena forma. Encara no ens hem recuperat del seu últim projecte, el disc d’homenatge a Pete Seeger i la conseqüent gira, i ja ens presenta un nou àlbum. Magic és el seu nom i sortirà a la venda el 2 d’octubre. L’expectació és molt gran, però per qui encara dubti de la seva vigència com a rocker, puc dir que és un disc excel•lent i que presumiblement agradarà fins i tot als qui no en són fans incondicionals.

Perquè l’espera es faci més curta tenim el seu nou videoclip, de la mencionada ‘Radio Nowhere’:



Com a única nota negativa, dir que la gira de la tardor no passarà per Barcelona. Si el voleu veure en directe i no podeu esperar a la primavera (quan més que probablement farà una gira mundial més extensa) teniu dos cites espanyoles: el 25 de novembre a Madrid i el 26 de novembre a Bilbao.

1 comentari:

Synbios ha dit...

oh, vaya desilusion. Cuando he visto eso de Bruce is back in town pensaba q era por Bruce Willis y su Live free or Die Hard pero no

:(