19.9.07

La Mercè i el BAM de la maneta com cada any

Estem segurs que ja fa unes quants dies que roda per la vostra casa el programa del Barcelona Acció Musical, més conegut com el BAM. I que hem de dir d'aquesta edició? Doncs que el festival fa 15 anys i que continua com el primer dia, fresc com una rosa i disposat a omplir de música els diferents espais d'aquesta Barcelona que enceta avui mateix les festes de La Mercè.


Del 21 al 23 de setembre es condensaran més de 90 concerts gratuïts en 10 espais habilitats per l'ocasió, tot i que estaria bé saber si la xarxa metropolitana també estarà disposada a fer-nos més amable la tornada a casa, tot i que això ja es un altre tema... Continuem, perquè el Mai a la vida, com a inspiradors de tendències, us proposem la nostra graella particular. Tot seguit us mostrem el qui, on i quan per a què no us perdeu cap actuació.
De moment les propostes fins a divendres perquè com tots sabeu el cap de setmana es un altre moment, una altra vida per a molts.

Per avui mateix, i per escalfar motors, destaquem en lletres majúscules i 'fosforites' (bé tampoc ho farem per no perdre la coherència estilística que tant ens ha costat de concensuar...) Nouvelle Vague! Marc Collin es fa envoltar de veus semi celestials per versionar els millors hits de la història de la música (yeah) i la new wave recobra un molt bon gust de boca en sons de bossa nova semi étnica. Si encara no els heu vist en directe no us podeu perdre aquesta oportunitat que segurament us canviarà la vida i us farà ser millors persones. A les 20.30h al CCCB.

El Divendres 21 els plans es dispersen i la diferència d'estils oferix l'oportunitat de trïar. Al Moll de la Fusta podreu trobar les músiques mediterrànies en plan ètnic de grups o noms que costen de pronunciar. A la plaça Sant Jaume les Nits de folk enceten la seva aventura amb el senyor Guillamino i la Cobla Jove de La Bisbal, un espectacle que revisa la tradició sardanística, adaptant-la als nous temps. A l'Avinguda de la Catedral a partir de les 22.30 farà aparició una formació mitxa Barcelona-Marroc que es fan dir Almasäla i que a una servidora la tenen encuriosida (bàsicamente perquè m'agraden les a i les diérisi). A l'escenari de la plaça Joan Coromines, l'escenari més recollit, a les 20h podreu veure a Pecker, un cantautor pop amb lletres que estan força currades i que ha comptat amb la col·laboració del nostre estimat Miqui Puig i de la producció de The Pinker Tones. Si continuem al mateix escenari, una hora més tard, actuaran els dos grups que han fet crèixer el segell bisbalenc Bankrobber com són Mazoni i El Chico Con La Espina En El Costado. Dos exponents del nou pop català, i que de ben segur ens oferiran alguna perla extra, rotllo big band.

Com podeu veure l'oferta per divendres és força i, a més a més, variada. Però continuem perquè la nit i la música encara no s'han acabat. A la plaça del Rei podreu trobar jazz i cantautors que repassaran el bo i millor d'aquest estil i de les fusions amb l'electrònica o el funk. El portal de la Pau és el lloc idoni per moure el cos al so de la rumba catalana. Rauxa i Gertrudis acompanyats de Ai Ai Ai, Los Manolos (si, el mítics) i Sicus. Al escenari del Forum #1 les cansines Virüs vénen amb un nou treball produït per Guille Mostaza de Ellos, esperem que sigui millor (bé, ens conformem amb que sigui decent) que el seu primer disc titulat originalment com Sintonia Nuclear. Continuem perquè també hi seran els Atom Rhumba, El Inquilino Comunista i per acabar la nit Shy Child. Sense moure'ns del Fòrum al escenari MTV hi haurpa hip hop amb Quilate, Rapsusklei, Hocus Pocus i SFDF. Ja per acabar el dia i el repàs al divendres 21 al Auditori petit del Fòrum mateix vindran The Hildegards que amb només una maqueta al mercat el seu públic ha recolzat la banda gràcies al boca orella. Noies de rock que presentaran Maybe the princess dances.

Fins aquí el repàs per situar-nos, pero recordeu que el cap de setmana hi ha més BAM, o sigui que atents que us seguirem informant.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Suposo que ja ho sabíeu, però jo m'he enterat ahir del que feien a la Plaça de l'Odissea del Maremagnum.

És una pena no poder veure la gran majoria de concerts de la mercé :(



(estaré a London)



See you darlings :*

Andrea Valverde ha dit...

bueno bueno
doncs ja ens veiem a la tornada que suposo que coincidirà amb la tornada d'algú més...
;)

Míriam Gómez ha dit...

ei quin rodolí més maco t'ha quedat al titol!

i l'article molt xuli, però com sempre!

anem a Nouvelle Vach?

Míriam Gómez ha dit...

vague!!

ufffff, uf!