22.9.07

Més BAM!

Aquest cap de setmana el BAM no abaixa gens el llistó de dijous i de divendres, i fins i tot ens fa desitjar tenir el do de la ubiqüitat, propi de déus i altres éssers sobrenaturals. Per als que no us trobeu dins d'aquests dos últims grups, a continuació farem una selecció del bo i millor, però ja us avisem que haureu d'escollir i sacrificar algun concert. Duraéslavida.

Comencem pel principi, o sigui, per dissabte. A l'escenari de músiques mediterrànies situat al Moll de la Fusta hi actuarà a les 9 de la nit Marc Parrot, l'alter-ego de l'oblidat i desaparegut ja Chaval de la Peca. En Parrot és cantautor en solitàri des del 1993 i combina la seva carrera musical amb la producció per a altres artistes i la composició de música per a la televisió. El seu últim treball es diu Mentider (Música Global, 05) i va sortir al mercat fa dos anys, ara n'està preparant un altre que s'anomenarà Interferència. Parrot és abans que res un home de conceptes.

Una mica més amunt de la Rambla, a la Plaça del Rei hi podrem veure al singular Adrià Puntí que ha anunciat que farà un concert intimista acompanyat d'un sol músic. L'ex-membre dels desapareguts Umpah-Pah no treu disc des de l'any 2002 i fa molt de temps que no es deixa veure pels escenaris del país, així que la d'aquest dissabte és una gran oportunitat per gaudir de la seva música.


Per molts un dels grans dilemes de la nit té lloc a l'escenari Fòrum1 ja que un dels grans grups insígnies del BAM farà un dels primers concerts del seu últim disc Cuentos chinos para niños del Japón (Naïve, 07). Sí, estem parlant de Love of Lesbian, que després d'aquest segon i esperat disc en castellà es confirmen com un dels millors exponents del pop de la nostra ciutat. Si us queden ganes de ballar després de Love of Lesbian, al mateix escenari sonaran les dolces melodies dels irlandesos The Thrills, una de les bandes amb més futur de l'illa de la Guinness.

Al Fórum hi podrem seguir ballant fins força tard, aquest cop però a l'escenari d'una coneguda cadena de vídeos musicals destinat a la música més moderna. A la 1.40h sentirem als francesos Cassius que presenten nou disc, 15 again (EMI, 07). Per molt que siguin un dúo francès que fa música electrònica podreu comprovar que estan molt lluny dels mítics Air, tot i això, apunten maneres. Després tindrem als arxiconeguts Mendetz (gràcies sr.Sinnamon) que tindran l'oportunitat de demostrar perquè en poc menys d'un any i mig han passat de tocar en un petit festival com el Let's Festival a ser imprescindibles en qualsevol festival estiuenc que es preciï. Tindrem Casio-punk, com ells diuen, fins a altes hores de la matinada.


Per si tot això fos poc, la Sala Sidecar ha decidit celebrar el seu 25è aniversari durant la Mercè organitzant un gran concert a la plaça Reial, on cada dissabte es formen llargues cues per entrar al mític local de l'underground barcelonès. Primer hi podrem veure la barreja de pop britànic i rock dur dels ja no tant novells Poet in Process, després els també barcelonins Sidonie ens presentaran en directe el seu nou disc Costa Azul (Sony/BMG, 07) i que com sempre vindran carregats de pop psicodèlic. També hi haurà lloc per uns clàssics, The Undertones, una banda formada l'any 1975 situada a mig camí entre The Ramones i el rock dels 60. Per acabar bé i sobretot ballant, faran acte de presència The Robocop Kraus procedents d'alemanya i que ens oferiran la seva personal mescla de punk rock amb detalls de funk, hardcore i fins i tot pop.

Reserveu forces per a diumenge, que per ser festiu també arriba força carregat de música. Comencem per un dels llocs més de moda de la ciutat, la plaça Joan Coromines (la del Macba), allà hi podrem sentir als gironins Madee amb el seu pop èpic i transcendental. Acaben de treure disc, Antarctica (Bcore,07), i el posaran en escena amb una formació de vent i corda inèdita fins ara. El seu directe és altament recomanable, pèls de punta assegurats.

A la plaça del Rei, emplaçament reservat per al jazz i els cantautors, el diumenge hi ha dues cites que valen força la pena. La primera d'un nou creador, que sembla ser que serà la sorpresa de la temporada. Abraham Boba o el que és el mateix, David Cobas, fa jazz i swing amb un estil molt personal. Tot seguit, dos vells coneguts, Ruper Ordorika i Quimi Portet. Aquest dos cantautors consagrats però encara en actiu ens presentaran els seus discos nous, Memoriaren mapan (Elkar, 06) i Matem els dimarts i els divendres (Quisso Records/Música Global, 07), respectivament. Ja sabeu, música per a la nostàlgia, per anar directa a la fibra.
Marxem cap a l'altra punta de Barcelona, el Fórum de la placa fotovoltaica, on els escenaris restaran muntats també diumenge. Hi podrem veure la revelació de la temporada, Triangulo de Amor Bizarro que ens regalaran una sessió de guitarres de les seves, és una proposta força original i tenen temes força bons, apostem pel proper disc. Després, el noi sensible, entre els nois sensibles, Xoel López o més conegut com Deluxe. El seu últim disc, Fin de un viaje infinito (EMI Music, 07) és força irregular, però ell en directe té força carisma i la banda que l'acompanya encara més.

Per acabar una proposta no apte per a claustròfobics o gent amb pànic a les aglomeracions de gent. L'Antiga Fàbrica Damm s'ha proposat enfonsar el carrer Roselló de Barcelona, passar l'AVE per sota de la Sagrada Família és una broma al costat de la reunió de grups d'aquests any. Com a aperitiu de la nit tindrem a 08001, un grup amb el nom del codi postal del Raval no per casualitat. Bé, més aviat no és un grup és una plataforma oberta a tots els artistes que van arribant al Raval procedents de tot el món, us ho podeu imaginar, música mestissa per definició. Tot seguit, el reggae-folk-soul de Patrice, un alemany amb mare de Sierra Leone. La seva música és per ser escoltada en directe i ha tocat amb músics com Manu Chao o Damon Albarn. Per últim, el plat fort de la nit, de la Mercè i fins i tot de la setmana: Travis. D'aquest grup escocès s'han inspirat d'altres com Keane o Coldplay i sempre han estat alabats per la crítica. Optimistes, però sensibles alhora acaben de treure nou disc The boy with no name (Independent, 07) i estan de gira, el de Barcelona és l'únic concert gratuït que faran. Esperem estar de sort i que l'aforament no sigui limitat com Nouvelle Vague.
Ah! i que el carrer Roselló quedi intacte!










1 comentari:

Míriam Gómez ha dit...

jajaja què gran!

ja en tinc ganes!, com quedem!!

ué, ué, FESTA!

FEM BOTELLÓN?