24.11.07

En Transició al CCCB


Avui s’ha inaugurat al Centre de Cultura Contemporània, En Transició, una exposició que té la voluntat d’ajudar a entendre el complex procés de canvi d’una dictadura a un sistema democràtic que va tenir lloc al nostre país fa relativament poc. Un pas més per a la conservació de la memòria històrica?


Els dies en què tindrà lloc En Transició no han estat escollits per casualitat. El dia de la inauguració és un 20 de novembre, data de la mort de Franco, i la clausura tindrà lloc el 23 de febrer, dia en què farà 27 anys del cop d’estat sense èxit del coronel Tejero i que va significar la consolidació de la, en aquell moment, jove democràcia.

No obstant, el protagonisme de l’exposició no recau en els actors principals de tot aquest complicat procés polític, sinó que vol posar de relleu els individus i col·lectius. En Transició relata els canvis que es van produir a tots els nivells de la societat espanyola durant els anys setanta i vuitanta. La mostra vol evitar la mirada retrospectiva i transmetre a l’espectador una sensació de canvi progressiu, fent-li reviure (si l’edat ho permet) la seva pròpia experiència durant aquells dies.

És tan gran la voluntat d’evitar l’unidireccionalitat, que es dóna la oportunitat als visitants de deixar els seus dubtes sobre la transició a una bústia a la sortida de l’exposició, on se celebrarà una taula rodona amb diversos historiadors.

Com ja hem dit, l’exposició tindrà lloc del 20 de novembre al 23 de febrer i l’entrada estàndard costa 6€. Existeixen descomptes per jubilats, estudiants i altres col·lectius precaris, cas en què l’entrada reduïda costa al voltant dels 3€.

1 comentari:

Eduard Gras ha dit...

jo vull veure aquesta exposició