2.11.07

Novetats i agenda de concerts

Novetats imperdibles

Thrice. The Alchemy Index Vols. I & II (Vagrant).

Que un grup de hardcore formi part de les novetats de la setmana al Mai a la vida és estrany, però tot queda justificat amb aquest disc amb aquesta obra conceptual sobre els quatre elements. De moment només podem escoltar les cançons sobre el foc i l'aigua, els dos primers volums, mentre que la resta està previst que surti a l'abril. Sobre el que tenim ara, el foc sedimenta clarament els orígens de Thrice, amb guitarres agressives i ritmes trepitjats. L'aigua, en canvi, mostra la gran evolució dels californians amb presència fins i tot de teclats dignes del darrer disc de PJ Harvey. Mal ens està dir-ho: un dels discos més importants dels darrers temps.

Escolteu 'Firebreather', 'The messenger', 'Digital sea' i 'Lost continent'.


Múm. Go go smear the Poison Ivy (Fat Cat).

Tots plegats estem enamorats d'Islàndia gràcies a Sigur Rós i, a més a més, sabem que la Bjork és molta Bjork. Però a part d'aquests, el bacallà i Gudjohnsen, hi ha més vida al país àrtic. Go go smear the Poison Ivy és el quart disc de Múm en deu anys de carrera. Beats, veus suaus i la dosi necessària de freakisme que tot islandès porta dins seu. Formen part de l'escena IDM però utilitzen sense cap mena de vergonya tot d'instruments tradicionals estranys. Com dir-ho, imagineu-vos un didgeridu a la islandesa. Encantat de conèixer-los.

Escolteu 'They made frogs smoke 'til they exploded', 'These eyes are berries' i 'I was her horse'.


Band Of Horses. Cease to begin (Sub Pop).

Band Of Horses han facturat un dels discos que més han sonat als iPods particulars del Mai a la vida. Després d'un primer disc més reposat, els texans (de Texas) s'han comprat uns pedals per les guitarres, s'han comprat un disc de Weezer i ens han fet Cease to begin, un regal pels desorientats consumidors de música. Recomanació especial del Mai, una mica com els cartellets que els de l'Fnac posen a les estanteries de discos.

Escolteu 'Ode to LRC', 'No one's gonna love you' i 'Cigarettes, wedding bands'.


José González. In our nature (Mute Records).

No sabem com és pelotudo en suec però José González ho deu saber. Fill d'argentins, aquest suec va inventar-se fa uns anys 'Heartbeats', aquella cançó d'aquell anunci de teles o alguna cosa així. Ara ens ha trucat a la porta amb In our nature, disc acústic ideal per nits d'insomni o tardes de diumenge totalment improductives. Amant de les versions, en González-sson revisa magistralment ara Massive Attack tot ajudant-nos a pensar a posar el despertador per l'endemà.

Escolteu 'Teardrop', 'Killing for love' i 'Down the line'.


Maritime. Heresy and the Hotel Choir (Fereshovel).

Després de fer una macroenquesta a casa meva, el 100% dels catalans no saben situar Milwaukee, Wisconsin, al mapa. No juraria que Maritime ens ho ensenyi però com a mínim a partir d'ara el nom d'aquesta ciutat dels Estats Units sona a alguna cosa més que a Amèrica profunda. Pop amb tornades glorioses per a amants del Mai a la vida que no ens canviarà la vida però ajudarà que passi millor.

Escolteu 'Love has given up', 'Guns of Navarone' i 'For science fiction'.



Agenda de concerts

Per aquesta setmana de pont, nosaltres us recomanem que sortir fora de Barcelona i feu alguna escapadeta amb els diferents plans que us vam proposar ara ja fa unes setmanes, però si per causes alienes a vosaltres no podeu sortir o simplement treballeu, tot seguit uns presentem alguns concerts per poder gaudir de la nit, perquè com ja sabeu: la nit es jove! En primer lloc per avui mateix divendres 2 els impronunciables Chk Chk Chk o pels més puristes, !!!, vindrà directament a la Sala Razz per presentar el Myth Takes. Mentre que a la sala [2] de l'Apolo podreu gaudir d'una sessió amb Anorak, Carole, Sr. Rosa i Dj Coco.

Continuem perquè diumenge 4 vindrà el gran Rufus Wainwright al Casino de l'Aliança al Poble Nou, i si sou dels afortunats que heu pogut aconseguir una de les entrades que fa mesos ja estan esgotades doneu-vos per felicitats.

Dimarts 6 el pop de tornades fàcils i imatges pasteloses de La Casa Azul farà acte de presència al FNAC del Triangle per presentar el seu tercer àlbum original desprès de la revolució que van suposar el seu anteriors treballs: El sonido efervescente de La Casa Azul i Tan simple como el amor. I amb aquest concepte de revolució seran a l'Fnac del Triangle presentant en acústic aquest nou treball: La revolución sexual.

Continua la bona música per dimecres 7 amb els barcelonins Facto Delafé y las Flores Azules, ja que continuen presentant el seu nou disc La luz de la mañana. Aquest cop el lloc escollit és el Teatre L'Estruch de Sabadell.


Dijous 8 els eterns Wilco vindràn un cop més a presentar Sky blue sky, un disc que porten girant ja fa ns mesos i que els ha dut a gaudir de molt bones crítiques, el setè àlbum des de que iniciaren la seva trayectoria ara fa més de 10 anys.
I seguint la mateixa o semblant línea musical els catalans Mishima faran un concert d'aquells exclusius tant sols amb invitacions personals, així que només cal que envieu un mail a mishimanagement@gmail.com, dir els vostres noms i cognoms i donar-los les gràcies.

1 comentari:

Míriam Gómez ha dit...

si clar... molts concerts i tots molt xulis però les pluriempleades com nosaltres xungui, xungui!!

ja tinc ganes d'anar de concert, ja!

un muaaaaaaaaaaaaa'