11.1.08

Novetats i agenda de concerts

The Magnetic Fields. Distortion (Nonesuch)
Stephin Merrit, líder de The Magnetic Fields, volia fer un disc i volia que no trigués gaire. Va pensar que si agafava el Psychocandy (Blanco y Negro, 1985) de The Jesus And Mary Chain com a base així seria. Pel que sembla, la gravació va durar ben poc, però la mescla de les guitarres més brutes i amb més refregits de fons del món va fer que tot plegat s'allargués més d'un any i mig. El resultat ha estat aquest agredolç Distortion, que recupera el noisepop dels escocesos més unes melodies marca de la casa Beach Boys altament efectiu, com demostren les peces 'California Girls', 'Please Stop Dancing' o 'I'll Dream Alone'.

British Sea Power. Do You Like Rock Music? (Rough Trade)
Tot sovint ens sorprenem de grups americans que sonen com si fossin de Manchester, Sheffield o Leeds. El que no passa tant és que grups britànics semblin americans. Tampoc no passa això amb British Sea Power, deixebles de la Union Jack fins al nom. Do You Like Rock Music? és el segon disc dels de Brighton, alumnes aventatjats de Morrissey, i que conté el digne successor de 'Let's Dance To Joy Division' de The Wombats com a single per les nits de dissabte, de nom 'Waving Flags'.

Versatile. La habitación de la luz (autoeditat)
Versatile són de Barcelona, han gravat un disc i l'han penjat a internet. Si es diguessin Radiohead, no sé què dirien de revolucions i històries, però no, senzillament s'han donat a conèixer i una mica com de rebot ens ha arribat a nosaltres. No és un disc fàcil, no és un disc de pop, i no tenen singles efectius. Desprenen, però, alguna cosa que la majoria de grups ni tan sols han arribat a sentir-ne l'olor. Segurament, de La habitación de la luz poc se'n parlarà, però amb dos talls extremadament contagiosos com 'El bar de la chica con hambre' i 'Love Is In The Kitchen', del cert que convé seguir-los el rastre.

Marah. Angels Of Destruction (Yep Roc)
Seguint el fil de "digue'm com sones i et diré d'on ets", Marah són tan americans que fins i tot s'afegeixen les sigles pàtries rera al seu nom a l'adreça del myspace. Angels Of Destruction és la darrera entrega d'una banda amant de publicar, i ves a saber per què, però als germans Bielanko, líders de la banda, el disc no els ha sortit tan rodó com If You Didn't Laugh You'd Cry (Yep Roc, 2005). Però amb padrins com Bruce Springsteen i Steve Earl i el fet que el seu darrer dvd sigui un concert que van fer a Mataró fa un parell d'anys, què voleu? Es fan estimar.



Divendres 11 de gener
Babyshambles a la Sala Apolo

Dissabte 12
Al Pavelló Municipal de Montmeló i a partir de les 21h de la nit podreu veure tot un seguit de bandes que fan fort el Rockmeló: Waiting Room , Muchachito Bombo Infierno, No More Lies i Arangu.
10 euros l'entrada anticipada i 12 a la guixeta.

Dillus 14 Gener
Iron and Wine a la Sala Apolo per presentar The Shepherd's Dog.
Raül Moya i el trio miniña seran els teloners de tan apreciada cita.

Dimecres 16
La Sala Apolo destaca els Caprichos de Apolo, una sèrie de concerts únics i irrepetibles. Com el duet format per Santi Balmes de Love of Lesbian i Rubén Pozo el Noi amb l'espina clavada a un costat.

Dijous 17
Refree al Auditori, a partir de les 22h.