15.2.08

Novetats i Agenda de Concerts



Lightspeed Champion. Falling Off The Lavender Bridge (Domino).
Dev Hynes és un dels personatges més curiosos de l'escena indie britànica. Després de dissoldre un dels grups més canalles de l'onada postpunk de fa pocs anys, els Test Icicles, Hynes s'ha revelat com el Connor Oberst (Bright Eyes) anglès. Fins i tot ha anat a gravar el primer disc del seu nou projecte, Lightspeed Champion, a la ciutat (Omaha, Nebraska, EUA) i seu del segell discogràfic de Bright Eyes, Saddle Creek, a gravar el disc Falling Off The Lavender Bridge. Aquest és un treball sense peces per omplir, amb perles destacades com el single 'Galaxy Of The Lost', 'Tell Me What It's Worth', 'Dry Lips' i la maratoniana 'Midnight Surprise'. Un molt bon àlbum, senyors.

The Mountain Goats. Heretic Pride (4AD).
John Darnielle s'ha despertat aquest principi de 2008 i ens ha despertat a uns quants amb Heretic Pride, nova entrega de la misteriosa banda de Darnielle The Mountain Goats. Fidels a la sonoritat americana més country, Heretic Pride és un treball molt més planer (en el bon sentit de la paraula) que no altres clàssics de la banda com We Shall All Be Healed (4AD, 2004). Produït pel cantautor amic de Darnielle John Vanderslice. El disc esdevé magne a partir de la tercera pista 'Heretic Pride', seguida d''Autoclave', una de les millors peces de l'àlbum. Heretic Pride també té un gran punt àlgid en 'So Desperate', una senzilla, preciosa i commovedora balada digna de qualsevol llista del millor per tallar-se les venes.
Girls In Hawaii. Plan Your Escape (Naïve).
Aquí ningú no s'inventa res: agafem qualsevol tornada de Coldplay, un parell de ritmes a la moda i ja tenim l'efectiu i, per què no, bonic single de Girls In Hawaii, 'This Farm Will End Up On Fire', del darrer disc Plan Your Escape (i jo afegiria, "i no tornis"). En realitat Plan Your Escape és un disc un pèl eclèctic, que va des de la èpica d'estadi que comentàvem fins al pop més enganxós, i una distorsió grungera allà al mig que encara no sé com ha arribat fins aquí. És aquest el quart disc d'aquest grup format per tot de nois belgues, un dels quals deu ser publicitari i homosexual, que ha volgut atreure amb el nom un públic homogèniament masculí.

Pete And The Pirates. Little Death (Stolen Recordings).
La confirmació més indie de totes del Summercase 2008. Els que més comentaris "i aquests qui són?" han suscitat. És un dels darrers hypes britànics i el disc de debut Little Death comença amb un riff digne d'un grup imitador de Blink 182. Afortunadament, això és només un miratge i el disc aviat es destapa amb temes contundents com 'Come On Feet' i 'Mr Understanding', així com la curta i sensacional 'She Doesn't Belong To Me' (Sisa contestaria si és que hi ha noies d'algú, no?). A tenir en compte.


Agenda de Concerts

Divendres 15
Quique Gonzalez al Casino de l'Aliança

Dissabte 16
MiniFestival al Centre Cívic de les Basses amb Damien Jurado, Dot Allison, Paula Frazer, Chris Brokaw, Chris & Carla, Abraham Boba, Estrategia Lo Capto!, Polandsonora

Queens of the Stone Age + Biffy Clyro a la Sala Razzmatazz

Dimarts 19
Efterklang + Murcof a La [2]