5.3.08

Tema de la setmana: Fakes





Al programa d’aquesta setmana descobrireu què és un fake i us explicarem els més treballats i curiosos, tot i que potser s’estan duent a terme fakes encara més remarcables, però com una cosa no es un fake fins que es demostra, ara per ara no ho podem saber. Intrigats?

Per començar i com a exemple visual de què és un fake, aquí al costat teniu una fotografia que comentem al programa la de l'home i el tauró.

Al Mai a la vida ens ho qüestionem tot, i es que som uns escèptics de mena, clar que cal reconèixer que hi ha coses que clamen al cel!


Podríem dir que el cavall de Troia és el primer fake?, i que en Judes Iscariot és el primer traïdor de la historia?, coneixeu el cas d’Enric Marco?, i el fals duet Milli Vanilli creat per Frank Farian?

Però clar, si de fakes hi ha molts, imagineu-vos de fakers (dit d’aquells que duen a terme els fakes o enganys). En aquest fet va estar inspirada la campanya de publicitat del festival Sonar de 2005 que us recomanem enèrgicament ja que ni estafadors ni estafes tenen desperdici, a més, en el llistat trobareu el cas del Dioni, si, el del furgó. I per si això fos poc us recomanem pel·lícules basades en histories reals de vides falsejades, com és el cas de Catch me if you can de Steven Spielberg. I també us recomanem un documental que us ensenyarà a crear un fake, és el cas del documental Ceský Sen de Vít Klusák i Filip Remunda. Us deixo amb el trailer:


Dubtes a on the air:

I com els del Mai a la vida som uns inquiets, es normal que ens sorgeixin dubtes al llarg del programa, i per això em buscat respostes!

A quines autoritats van ser entregat Jesús de la mà de Judes? Segons la wikipedia, Judes va entregar a Jesús a les autoritats jueves. Segons la Biblia també, no dubtarem del llibre més antic del món. I pels més freaks, aquí teniu la cita.


Va anar el Dioni a la presó? Doncs si, en efecte, el Dioni va ser detingut i va passar 3 anys a la presó, però mai van trobar els diners i ara viu com un rei. En aquesta entrevista trobareu encara més.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt interessant la menció al documental Cesky Sen. Molt interessant el tema de la setmana en general. Molt interessants les col·laboradores d'aquesta setmana.

Mai a la vida torneu a dir tacos per antena, fa lleig, oi?

Synbios ha dit...

eeehhmm.... un Troll realmente no es alguien que impersona a otra sino cualquier persona q crea polémica por el solo hecho de crearla. Por ejemplo, si yo entrara en el blog de maialavida y empezara a decir, este programa es una perdida d tiempo y no se ni porque se emite y blablabla, sería un Troll ;D.

Troya no esta mal. Las hay mejores, si, pero no esta mal. Y ademas Elena es Diane Kruger mas conocida por las dos de La Busqueda. Oh si, me encanta esa actriz XD.

Judas entrego a Jesus al Sanedrin, q era la autoridad judia en aquel tiempo. Despues de eso, como lo encontraron culpable y se lo querian cargar, lo llevaron a las autoridades romanas porque, al ser un protectorado romano, los hebreos no podian condenar a muerte a nadie.

Un fake tampoco debe ser confundido con un hoax, aunque son parecidos. Un hoax es una teoria o algo falso que se pretende que cierta audiencia lo crea.

Muntsa ha dit...

gracias por iluminarnos semana tras semana, synbios. de verdad!

:)