10.4.08

Novetats i Agenda de Concerts

Billy Bragg. Mr. Love & Justice (Cooking Vinyl)
Pur pop per la gent d'ara i la referència a Nick Lowe no és en va. Aquest Mr. Love & Justice comença assemblant-se perillosament a l'At My Age (Proper, 2007) de Lowe amb la digna d'un crooner 'I Keep Faith'. Per sort (eh, que Nick Lowe també ens agrada, però!), Billy Bragg i el seu background punk i roig surten amb tota la seva essència amb 'I Almost Killed You', segona i millor cançó del disc. Som fans d'aquest home, no ho negarem, i la seva pinta de nen dolent del moviment mod (Paul Weller in our hearts). Ens encanten les harmòniques, les guitarres acústiques rascades amb tanta força que el soroll de com espeteguen tapa els acords i la veu de Bragg que si ens cridés a la rebel·lió ens el miraríem amb simpatia i tot. Però no, aquest no és un disc polític, malgrat tot. És un disc sobre l'amor i el renaixement. I s'agraeix tant envoltats com estem de grups que fan plorar...

Tachenko. Esta vida pide otra (Limbo Starr)
Nou disc dels saragossans Tachenko, que estan a un pas de convertir-se en els Whiskyn's aragonesos: cada disc fa la sensació que, si s'ho proposen, el següent serà la bomba. Esta vida pide otra (deu punts pel títol) peca d'irregular tot i que conté detalls com 'El mundo se acaba' (uf quin detall!), 'Hacia el huracán' o 'Palabras célebres' que són preciosos d'escoltar. Respecte a l'anterior disc Las jugadas imposibles (Limbo Starr, 2006), se'ls nota molt més còmodes i confiats en les composicions, tot i que fos el que fos que escoltaven aleshores és el mateix que ara. Però escolteu, que segueixin així que segur que ells al proper disc sí que exploten. Els successors de La Habitación Roja.


The Raconteurs. Consolers Of The Lonely (Third Man / Warner Bros)
El nou disc del supergrup The Raconteurs evidencia una vegada més que a Jack White (The White Stripes) no li ve gens de gust dels paràmetres de rock'n'roll que han llançat a l'èxit la seva banda principal. De tota manera, potser per la influència de la resta dels Raconteurs (o potser que la seva companya als Stripes, Meg White, exerceix una influència negativa), aquest Consolers Of The Lonely és un disc de tralla molt accessible, molt agraït d'escoltar, i que podria convertir un directe en un esdeveniment força important. La tria de 'Salute Your Solution' per ser el single, a més, no pot ser més encertat si es busca una efectivitat (que es podria discutir) a l'hora de dotar de ressò mediàtic al disc, tot i que la gran perla arriba al tall número 4, amb una deliciosa distorsió a 'Old Enough'.

La Brigada. L'obligació de ser algú (Outstanding)
La Brigada és el darrer grup català de la fornada indie a casa nostra dels darrers anys. Fidels a l'evolució dels germans grans, com han fet Mazoni o Mishima, La Brigada ha apostat pel català al seu àlbum de debut després de néixer en anglès (i de pas han traduït el nom, oblidant la versió anglòfona de The Light Brigade). Musicalment, no han oblidat, però, les fortes influències folk americanes, ben presents al llarg de les onze cançons que conformen L'obligació de ser algú. Unes onze cançons que recreen una lleugera pendent cap avall, sent els primers temes els de més consistència tan en la secció instrumental com en les lletres.

Concerts:

Festival la Plaça Odisea, organitzats pels amics del Depósito Legal
Dijous 10: La Casa Azul + Dj Amable
Divendres 11: Standard + The Blows + Za
Dissabte 12: Nacho Vegas & Christina Rosenvinge + Raülmoya y El Trio Miniña + Belmez


Dissabte 12
Antonio Vega a la sala Bikini


Dimecres 16
Las chicas la lían o Les Femmes S'en Melent en La [2] amb Robots in Disguise, Tujiko Noriko entre d'altres.
Pastora al Palau de la Música Catalana


Dijous 17
Hedtrip i Nothink a La [2]

Vetusta Morla al Sidecar