18.4.08

Vetusta Morla al Sidecar (17.04.2008)


Mentre alguns es pregunten com es que uns desconeguts han aconseguit omplir el Sidecar amb coros i fans força actius, jo em pregunto com van poder sobreviure-hi. El cas és que estem vius per explicar-ho. I aquesta és una d'aquells ocasions en les que estàs més que content per haver aconseguit dues acreditacions maques o fresques que tot just ara valdrien el doble a la reventa (això és fa en els concerts indies?).

El sold out reinava a la pàgina web i a l'entrada del Sidecar dijous passat, Vetusta Morla venien a presentar el seu nou disc Un día en el mundo i ningú s'ho volia perdre.
I qui son Vetusta Morla? Son 6 nois que porten 9 anys assajant per crear quelcom amb cara i ulls, i la paciència (un do altament menyspreuat avui en dia) els ha sortit a compte. Un puzzle de 6 peces, així és com a ells els agrada definir-se, que a sobre dels escenaris encaixa la perfecció. Un día en el mundo és un disc d'aquells que diem rodons: amb lletres, acords i actituds que han aconseguit fer-nos moure per dins. El ple al Sidecar garantia un públic entregat, pero la veritat és que no m'imaginava els nivells als que vam arribar els assistents, coros totalment gratuïts a quasi totes les cançons del seu debut. Destacar amb especial amor 'Copenhague', 'La Marea' i 'Pequeño desastre animal'. Hi ha tornades que s'enganxen i no et deixen, per més que la pluja del matí ho intenti. Apuntador deme la voz.

Estrofes que ahir van aconseguir connectar i sintonitzar amb un públic, i jo crec que més aviat amb tot una generació, que està la mar de contenta i orgullosa del panorama d'indie actual. Des dels més veterans (us recordem a tall anecdòtic que dissabte toquen Love of lesbian i La Habitación Roja al costat del Tecla Sala a l'Hospitalet del Llobregat) fins als nous grups com Vetusta Morla que amb tant sols un disc, i Mira una maqueta autoeditada del 2005, fan les delícies del públic. I als concerts és el millor moment per demostrar l'energía de la joventut, directes vibrants i contundents com els d'ahir revitalitzen l'escena i creen adeptes.

Caure o no en el mainstream és un altre tema que haurem de patir i cuidar, tot i que a aquestes alçades hauríem de ser conscients que el temps posa a cadascú al seu lloc (ya veremos cuando).

Us deixo amb Copenhague peruè jutjeu la qualitat de Vetusta Morla per vosaltres mateixos.