29.5.08

Novetats

The Hold Steady. Stay Positive (Vagrant)
The Hold Steady es defineixen al seu myspace tres vegades rock i potser no els falta raó. Stay Positive té guitarres afilades i riffs enganxosos. Tenen singles potents ('Sequestered in Memphis', 'Year Saphire' o 'Stay Positive') i també tenen una balada rockera ensucrada i que no ofereix gaire cosa més que una certa evolució estranya al final ('Lord, I'm Discouraged'). Amb Stay Positive arriben ja a la quarta referència, just després del molt ben rebut Boys and Girls in America (Vagrant, 2006). Tot apunta que aquest nou disc no tindrà la mateixa rebuda ja que baixa el ritme massa vegades durant el disc, tot i que per moments, sobretot quan sonen els anomenats potencials singles, la cosa millora i penses que sí, que això és rock.

Islands. Arm's Way (Rough Trade)
Això fa olor al nou hype britànic que ens estan intentant colar i, com la majoria, arriben a enganxar fins que a l'estona d'escoltar el disc sencer veus que alguna cosa grinyola. Però com el que és important són les cançons, Islands tenen molt bones armes, sobretot gràcies a uns sovint magnífics arranjaments de corda que doten d'èpica la música d'aquest combo canadenc. Davant de la saturació de hypes en aquests temps que corren, és massa d'hora per jutjar si són un més o arribaran a alguna cosa, així que el temps dirà.

The Tallest Man On Earth. Shallow Graves (Gravitation)
De l'escola de Port O'Brien i el folk sacsejat i marejat, The Tallest Man On Earth, suec, ens presenta Shallow Graves, un tractat que demostra una vegada més que amb una guitarra n'hi ha prou per estar mitja hora embaladit. El tret característic de The Tallest Man, però, és la veu trencada de borratxo simpàtic que converteix tots els temes de l'àlbum en entranyables.

The Felice Brothers. The Felice Brothers (Team Love)
Són de Nova York però escoltant-los qualsevol diria que són de l'Amèrica profunda. The Felice Brothers editen amb aquest àlbum homònim el primer àlbum entès a la manera convencional després d'un llarg LP que només distribuïen als concerts. Ara recuperen algunes cançons, com les celebradíssimes 'Frankie's Gun' o 'Whiskey In My Whiskey' o 'Radio Song' i aconsegueixen traçar un recorregut per les entranyes del country i del rock'n'roll. Una de les perles de l'any, i aquesta vegada és de debò.