4.6.08

La Guia Definitiva: Non-stop

Sí! Sé que avui és dimarts. Sé que La Guia Definitiva va els dilluns. Sé que heu estat a punt de cremar contenidors i llençar còctels molotov a mode de protesta ciutadana a causa de la meva no aparició. Però és que, senyors, he tingut un cap de setmana del tot operatiu en aquesta bonica i nostrada ciutat anomenada Barcelona i, just avui, he tornat a la (sovint) trista realitat. Visites estrangeres i turisme a banda (Mae Déu! Que peculiarment bonic és el Parc Güell!), aquesta setmana cinematogràfica plena d’estrenes nord-americanes ens torna a deixar una altra de les enèsimes adaptacions d’aquest senyor anomenat Stephen King, un doctor boicotejant bodes i alguna que altra estrena d’autor.

Just per començar, i recordant la boira de dissabte que va impedir que un servidor i els meus estimats convidats poguéssim observar les vistes barcelonines des del Tibidabo (i no anàvem precisament en plan mochilero...), el realitzador Frank Darabont ens porta una de les estrenes més destacades d’aquesta setmana, La niebla de Stephen King (The mist), en la que vindria a ser l’última de les adaptacions cinematogràfiques d’aquest senyor que, a vegades, ens vol fer molta por. No és la primera vegada que Darabont adapta a King (de fet, en això se sustenta bàsicament la seva filmografia, tot recordant pel·lícules com Cadena perpetua o La milla verde) i, en aquest cas, se serveix d’un supermercat com a escenari principal, una boira espessa i immensa vinguda de vés a saber on i amb coses estranyes al seu interior i uns personatges que, tot i l’estereotip d’algun d’ells, resulten bastant increïbles. Entre els actors, hi destaquen un Thomas Jane en plan milhomes, una ultrareligiosa Marcia Gay Harden o uns extravagants William Sadler, Toby Jones o André Braugher. Aneu a veure la pel·lícula i opineu conseqüentment. Sí, és una cosa rara i mig caòtica. Però que voleu que us digui... m’ho vaig passar prou bé! On no sé si m’ho passaria bé és veient aquesta comedieta amb boda inclosa, protagonitzada pel Patrick Dempsey d’Anatomía de Grey i anomenada La boda de mi novia (Made of honor). La pel·lícula, dirigida per Paul Weiland, ens relata els intents d’un pobre home per tal de boicotejar la cerimònia nupcial de la seva millor amiga (de la qual s’acaba enamorant), just després que aquesta li demani ¡a ell! que sigui la seva dama d’honor.

Tot deixant les comercialitats a part, la gent del cinema també ens ofereix aquest cop un catàleg independent prou apetitós. Amb la pel·lícula (arribada amb molt retard) The dead girl, la realitzadora Karen Moncrieff se serveix d’una quantitat innumerable d’intèrprets (Toni Collete, Brittany Murphy, Marcia Gay Harden, Rose Byrne, James Franco, Josh Brolin, Giovanni Ribisi, Kerry Washington, Mary Steenburgen, Mary Beth Hurt, Piper Laurie, Nick Searcy...) per deprimir-nos de forma absoluta a partir d’un seguit de relats curt, concrets i radicals i tots relacionats amb l’aparició al mig del no res del cadàver d’una jove assassinada. Tanmateix, la britànica La ronda de noche (Nightwatching), del sempre interessant Peter Greenaway (sí, el de les maletes de Tulse Luper), posa a Martin Freeman i Emily Holmes de protagonistes en una història biogràfica ambientada en el segle XVII en relació a la vida d’aquest gran pintor anomenat Rembrandt. En un altre ordre, el director Hal Hartley retorna a les cartelleres amb la pel·lícula Fay Grim, continuació d’una pel·lícula anomenada Henry Fool, de la qual no en tenia cap mena de constància prèvia. En la pel·lícula hi participen actors com Parker Posey, Jeff Goldblum o Saffron Burrows. Per últim, La Guia Definitiva s’acomiada fins nou avís amb unes altres tres ressenyes en relació al cinema d’autor internacional més divers. Des d’Egipte, El edificio Yacobian (Omaret Yacoubian), de Marwan Hamed, adapta una novel·la en relació a les vides, vicissituds i misèries d’un seguit de residents d’aquest edifici que dóna títol a la pel·lícula. Des de Rússia, Aleksandra (Alexandra), d’Alexandr Sokurov, ens relata la vida d’una anciana en el moment en que es decideix a fer una visita al seu nét, un dels millors oficials de l’exèrcit rus. Per últim, la raresa de la setmana ens arriba des d’Argentina, es titula Elsa (dirigida per Gonzalo Calzada) i ens endinsa en la vida d’una dona en una missió prou peculiar, reunir els diners necessaris per tal d’incinerar al seu gat ja difunt.

La setmana que ve, George Clooney ens ensenya a jugar a futbol americà, Susan Sarandon ens ensenya aritmètica i Miley Cyrus (aka Hanna Montana) se’n va de gira.