26.6.08

Novetats i agenda de concerts

This Is Ivy League. This Is Ivy League (Twentyseven)

Ryland Blackinton i Alex Suarez, components actius del combo Cobra Starship, s'han despenjat de la banda responsable del hit 'Bring It (Snakes On a Plane)' per llançar el seu projecte principal, This Is Ivy League. A diferència de Cobra Starship, el nou grup beu del pop clàssic sense cap mena de pretensió per aconseguir melodies pop cent per cent efectives com la immensa 'The Richest Kids In Town', on la Costa Oest adquireix un assolellat protagonisme. Mentre avança el disc, les influències britàniques hereves directes dels Beatles com a 'Don't Waste Your Love On Me' o 'Til The Day', on també planeja l'ombra de Simon & Garfunkel. En aquesta darrera també brilla pel resultat el que es passen tot el disc intentant amb més o menys fortuna: el joc de combinar les seves veus. Un altre punt força recorrent són els riffs de guitarra tallats tot pel mateix patró que acaba provocant certa confusió entre les cançons, tot i que gràcies a algunes tornades memorables ('Celebration' o 'A Summer Chill') la confusió s'esvaeix.

Stanley Brinks. Bit (CD-R)
André Herman Düne ha abandonat Herman Düne i de moment opta per canviar-se el nom per Stanley Brinks i provar sort en solitari. De moment, aquest Bit significa la primera referència amb el nou nom, sense cap segell discogràfic al darrera que hi doni suport. Són només deu cançons que barregen la melositat dels ritmes calents, la llibertat interpretativa del jazz i l'estructura del pop i que allunyen encara més a Brinks dels seus excompanys quant a estil i sorprèn als desprevinguts que esperen trobar-se alguna cosa semblant al darrer disc del grup francès, Giant (Source Etc, 2006). De tota manera, un cop superada la sorpresa no és gaire complicat quedar hipnotitzat per la força que transmeten peces com 'Do It For Me' o 'Titanic' i comprovar que el registre de l'antifolk se li havia quedat curt a l'amic Stanley.

Frightened Rabbit. The Midnight Organ Fight (Fat Cat)
El principal problema que tenen Frightened Rabbit per acabar de fer-me el pes és al mateix temps el seu principal actiu. Scott Hutchison, fundador, cantant i guitarrista del grup escocès és capaç d'escriure cançons de pop èpic (com Editors, però sense fer vergonya aliena) però alhora la seva mateixa veu i el seu timbre massa vist fan que Frightened Rabbit perdin bona part de la gràcia que tenen escoltant una cançó com 'Keep Yourself Warm' al vol. De tints altament melodramàtics, The Midnight Organ Fight bé podria ser un manual de com commoure pavellons plens de gent, per molt que examinats no gaire en detall se'ls veu el llautó. Ja sabeu, calma tensa i de cop l'explosió. Però ànims, que ja diuen que a la tercera va la vençuda.

Robert Forster. The Evangelist (Yep Roc)
Després de la mort de Grant McLennan i la dissolució de The Go-Betweens, el seu company Robert Forster va decidir tirar pel dret i aprofitar l'embrió del que anava a ser el nou disc del grup australià per incloure-les al seu primer disc en solitari en deu anys i el primer des de la mort de McLennan. De fet, a The Evangelist hi figuren tres cançons escrites pel difunt, les quals destaquen per ser de les tres millors del disc, 'Demon Days', 'Let Your Light In, Babe' i 'It Ain't Easy'. El disc respira homenatge, catarsis i maduresa pels quatre cantons, convertit en una llista de grans temes, a excepció del pla 'The Evangelist' que dóna nom a l'àlbum.

Divendres 27
Najwajean a la sala Razzmatazz
Virüs i No Aloha a La [2] de Nitsa

Divendres 27 - dissabte 28
Festival popArb amb La Casa Azul, Sisa & Acapulco All Stars, Roger Mas, Mishima, Madee, Manos de Topo, El Guincho i molts més, a Arbúcies (La Selva).

Dissabte 28
Gentle Music Men, Lek Mun i 12twelve al Centre Cívic Les Basses
Festival Petit Format amb Cuchillo, als Jardis de Can Sumarru (L'Hospitalet de Llobregat)
Murder By Death a La [2] de Nitsa

Diumenge 29
Alanis Morissette a l'Espacio Movistar

Dimecres 2 de Juliol
Stereophonics també a l'Espacio Movistar

2 comentaris:

Anònim ha dit...

AHHHH! Toca quantic a l'apolo el dijous i ni tant sols un sol comentari! Això sí l'alanis Morissette que no falti. Estirada d'orelles x tu i x mi.

Anònim ha dit...

això es massa pop... pero ja ho diuen al titol!