22.6.08

Sonar Series vol. 3: Breakcore Vs Japanese Freaks

Sota aquest títol tant suggerent s'hi amaga un dels reportatges més atractius, al menys per mí, d'aquesta edició del Festival de música avançada Sónar 2008. Tots sabem que el Sónar desperta molta admiració pel públic Japonés, els quals a part de menjar sushi i pollastre yakisoba, tenen una obsessió brutal per tot el que es fa a occident. Com si a Orient no hi haguessin coses per descobrir. Això els hi podriem preguntar a la gent d'Osaka Invasion que ocuparan l'escenari SonarComplex, el proper Dissabte 21 de Juny des de les 17:30 fins al tancament de l'edició del Festival Sónar de dia del 2008.
Precisament les afinitats sonores orientals relacionades amb el Feng Shui i la meditació, s'allunyen bastant de la proposta dels 4 artistes que trepitjaran terres catalanes per fer-nos arribar el so dels beats accelerats i totalment desfassats de les maquinetes d'artistes com Ove Naxx, Bogulta, Dj Scotch Egg i Maruosa. Abans de conèixer més a fons la carrera d'aquests bojos del cap analitzarem una mica que significa breakcore, un estil que sens dubte és massa accessible sinó tot al contrari. Troba les seves arrels en el techno desfassat i s'apropa al jungle i a l'industrial a parts iguals. Vindria a assemblar-se al noise i a la distorisió de les guitarres peroò des del punt de vista més rave. Aquesta és una paraula molt important ja que són les raves els events undergrounds que més sovint apleguen gent al voltant d'aquest estil musical. Molts de vosaltres pensareu que el hardcore techno és l'adjectiu que més s'adiu al breakcore, però aquest estil comença a desenvolupar-se i a pendre forma quan artistes aplegats sota segells discogràfics, sobretot londinecs, introdueixen sorolls i beats típics d'IDM en forma de mush up a les bases accelerades del hardcore. Un dels segells que més va promocionar aquesta introducció d'elements d'electrònica intel.ligent va ser Planet Mu, de Make Paradinas. Provablement aquests arranjaments van ser els que més van cridar l'atenció a Dj Scotch Egg. Un artista que estarà demà al Showcase de Osaka Invasion i que el que fa és tunejar game boys per fer breakcore acompanyat de sorollets típics de videojocs dels 80's.

Dj Scotch Egg. Breakcore amb Game boys...
Per que us feu una idea del nivell que habitualment assoleixen els directes d'aquest home us deixo amb un tall d'una crònica que he agafat de Dprogresivo: "Cuando ya no sabíamos con qué más nos podían sorprender apareció Scotch Egg con sus dos game boy tuneadas para presentarnos su nuevo álbum "KFC Core" para Adaat. Un gabba a ritmo de hardcore con melodías de marcianitos al mas puro estilo space invaders, intercalándolo con su voz distorsionada que convirtió la sala en un autentico crematorio, en el que la gente enloquecía a ritmo de bombo. Ni siquiera su compañera Do Ddo Do pudo evitar contagiarse de este espíritu y terminó lanzándose al público desde el escenario."

1 comentari:

Anònim ha dit...

deu beneeixi el breakcore