13.10.08

Segunda Apnea, primer treball per Arindelle Records


En aquest blog ja vam tenir la ocasió de parlar sobre Segunda Apnea , la banda que neix a finals del 2006 desprès de la dissol·lució d'Apnea, banda de metal ambiental. De l'anterior formació en conserven el baixista Yves, el bateria Llubet (Möno i Vórtice) i el cantant Marc Fernández (Desmond). Per la nova temporada fitxen a Edgar (Maple, Uziel, The Eyes, Los Tiki Phantoms…) a la guitarra i trompeta, Álvaro (Ébola) com a guitarra rítimica i Natalia als efectes del virus i dels teclats. Com es pot comprovar, l'experiència d'aquests 6 músics ve avalada per un currículum carregats de noms importants en l'escena underground.
El passat dissabte 11 d'Octubre van actuar per segona vegada aquest mes -la primera va ser juntament amb els alemanys Monochrome- a la Sala Be Cool. Segunda Apnea va presentar el seu primer treball , de títol homònim, editat pel segell madrileny Arindelle Records.
Es nota el canvi d'aires respecte la seva anterior etapa, han substituït la intensitat metal en detriment d'una interpretació del rock en clau ambiental, faceta que han conservat. El concert va ser una reinterpretació en directe d'aquest primer àlbum. La Atlántida és un tema instrumental de nou minuts perfecte per obrir el repertori i preparar-nos per la barrera sonora creada pels efectes dels pedals de delay i distorsió que tant abunden entre els seus components. Miran al cielo compleix amb el binomi apocalíptico-ambiental, però el primer tema que realment posa els pèls de punta és El Viejo Faro, tema on toquen sobre bases loopejades de veu i trompeta que recorden al recurs emprat pel mateix Marc Fernández quan actua com a Desmond. La secció d'efectes és un punt important i que dona cos a una música que agraeix molt aquests recursos sonors. El concert va finalitzar amb Dunas Negras, un tema que en directe sona molt potent i que presta a la improvització.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I, aviat entrevista?