17.1.09

Música # 11. Duets


La primera càpsula de música d'aquest 2009 us porta els duets més interessants que hem pogut escoltar darrerament: associacions musicals sorprenents, d'altres que no tant però amb resultats inesperats, concerts únics i fins i tot un nou segell musical que edita dos grups per separat. L'excusa perfecta per recuperar artistes com Scout Niblett i Bonnie 'Prince' Billy, She & Him, David Byrne i Brian Eno i Nacho Vegas i Christina Rosenvinge entre d'altres.

A les novetats escoltareu tastets del Merriweather Post Pavilion (Domino) d'Animal Collective, el Get Guilty (Matador) de A.C Newman i el noisepop del disc homònim (via Slumberland) de The Pains Of Being Pure At Heart. Per acabar, us expliquem per què no us podeu perdre el concert de Calexico el dimarts 20 a la sala Apolo de Barcelona.

Escolteu la càpsula aquí o al nostre perfil d'Scanner FM.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona càpsula!, encara que haurieu d'acabar d'aclarir dues coses:

.Quina 'etiqueta' li hauriem de possar a 'Animal Collective'?... :-?

.Quan si i quan no podem utilitzar el terme 'noise'?...

Andrea Valverde ha dit...

Cert... Arnau! Ajuda!

Per cert, http://jenesaispop.com/2009/01/18/duo-de-feist-y-ben-gibbard/

:)

Arnau Sabaté ha dit...

Sota el meu punt de vista, les etiquetes arriba un punt que és fan una mica abstractes quan la música que es tracta és, bàsicament, abstracta. Animal Collective és pop d'essència, així que seria la millor etiqueta que li podriem posar. Ara bé, si el que vols és matitzar, doncs hauriem de dir que tropical o atmosfèric, vocal, nose...de fet, el que fa animal collective és una contemporanització del que ja feien els beatles i els beach boys als 60's...
Noise és soroll i tot i que el concepte, també és bastant ampli, jo per Noise entenc que s'hi pot embutir des de Sonic Youth fins a coses més extremes, no se...

Anònim ha dit...

Andreä
No he arribat a temps per escoltar 'Train Song', sonava la de Bon Iver que no està gens malament. Recopilatori a tenir en compte, si senyor.

Anònim ha dit...

Arnau
Pop d'essència... genial!, no cal matitzar. :)
En quan a Noise, es la idea que jo tenia. Sonic Youth com a base. L'Eduard a la càpsula em va fer dubtar dient que 'The Pains Of Being Pure At Heart' feien Noise... ;-)
En fi, amb o sense etiquetes, és música... i ens agrada!!.
Salut!

Salut!