29.3.09

Art: From I to J (o d'Isabel Coixet a John Berger)


Una dona (A) escriu cartes a un home (X) empresonat per les seves idees. Cartes on es parla de la soledat, del dolor, de l’ombra dels gats, de l’olor de les llimones, però que l’home no li respondrà mai perquè li està prohibit fer-ho.

Aquesta és la història que tracta From A to X, l’últim llibre de John Berger, un dels més personals i impactants de l’escriptor, pintor i crític anglès.

I From A to X també és la raó de ser de From I to J, el particular homenatge que Isabel Coixet ret a Berger. I és que la cineasta catalana ha creat una instal·lació en forma de laberint (amb l’ajuda de l’arquitecta Benedetta Tagliabue) per tal que l’espectador pugui reconstruir l’experiència de l’empresonament de X.

Es tracta d’una recreació sensorial del text de John Berger on, a través de 10 espais, actrius com Leonor Watling, Juliette Binoche, Charlotte Gainsbourg, Sarah Polley o Penélope Cruz donen veu a la intensa història d’A i X.

On? Al nou Arts Santa Mònica, allà al final de la Rambla, on hi havia el Centre d’Art Santa Mònica. I és que a partir d’aquest dijous 2 d’abril l’espai estrena projecte, imatge, edifici remodelat i un complet programa culturalmultidisciplinar.

Com? Per accedir a aquesta instal·lació amb projeccions s’ha de fer una reserva prèvia a info_artssantamonica@gencat.cat o trucant al 93 567 11 10, ja que l’entrada es fa de manera restringida, en grups de 25 persones.

Entrada: Gratuïta.