5.3.09

Càpsula indefinida de l'audiovisual mundial #16 Freaks, geeks and nerds


Freaks. Geeks. O nerds. Aquesta és la qüestió. La Càpsula indefinida de l’audiovisual mundial d’aquesta setmana s’apunta a fer una radiografia exhaustiva d’aquests tipus d’espècimens que acostumen a pul·lular per algunes d’aquestes pel·lícules i sèries que ens acompanyen en el nostre imaginari popular. Ho englobem tot en una mena de síntesi en relació a la figura dels adolescents marginats en les pel·lícules (majoritàriament) de caire independent i en algunes de les sèries més interessants del panorama televisiu nord-americà.

I amb aquesta premissa, ¿que coi ens surt? Per començar, una de les càpsules indefinides més freaks (o nerds, o geeks...) de les que portem fetes fins ara. Així, i a ritme del Canned Heat de Jamiroquai (els experts entendreu el perquè), prenem atenció en tres mostres interessantíssimes centrades en la figura de l’adolescent com a marginat social. Ja sigui en clau de comèdia empanada, representada per Napoleon Dynamite (a la fotografia). En clau de tragicomèdia cínica, destil·lada magistralment per Todd Solondz a la pel·lícula Bienvenidos a la casa de muñecas. O en clau de paranoia terrorífica, amb la mítica Carrie. Tanmateix, enumerem alguna que altra pel·lícula imprescindible per entendre la visió que l’adolescent inadaptat té del món que l’envolta. Elogiem sèries del calibre de Freaks and geeks, Daria, Malcolm in the middle, The big bang theory o Kevin Spencer. I enaltim directament una de les obres més importants de la història de la televisió mundial (sí, ho dic seriosament). Una sèrie on el NERD és l’autèntic i extraordinari protagonista.

Si voleu saber de quina sèrie es tracta i escoltar aquesta bonica càpsula indefinida en la seva totalitat, ho podeu fer AQUÍ o al nostre perfil d’SCANNER CLUB.

3 comentaris:

V. ha dit...

ui, ui, ui...

...quina de coses hauria dit, però com no hi vaig anar, me aguaanto...

un apunt: Xavi, telekinesis no vol dir que es puguin llegir els pensaments, aquests són els telèpates. (que parece mentira que no me sepáis esto...)

fucking animal està força bé.
ken park és MOLT dolenta.

a nivell estatal existeix el curiòs curt "i was a teenage nerd vampire".

...bé, encantat de participar en una càpsula sobre zombies.
i si voleu parlar de cinema musical -en especial del rocky o hedwig- també us puc donar un cop de mà.

live long and prosper.

Xavi Arnaiz ha dit...

Haha! Està bé! Accepto la correcció! La veritat és que mentre deia lo de "telekinesis" no ho tenia massa clar...

Aquesta setmana parlarem de cine musical a l'estil Hedwig. Si vols venir, parla amb l'Andrea (tens el seu número?) i vine avui a les 19:30. Et posaria el meu número aquí, però no es plan de que tothom se n'enteri. Em començarien a trucar les meves admiradores totalment embogides...

El que sí que m'agradaria és que poguessis venir la setmana que ve, ja que volia parlar sobre adaptacions de còmics al cine, a propòsit de "Watchmen". Què hi dius?

Romina Power Ranger ha dit...

L'Edu no sap qui és la Marta????

Hay que joderse. Ara ja no vinc a parlar de zombies!