2.3.09

(((Gargall))) Festival d'Improvisació, Soroll i Noves Músiques


Sota el títol tant suggerent de Festival d'Improvisació, Soroll i Noves músiques s'hi amaga (((Gargall))), un festival que s'ha volgut curar en salut en quant a etiquetes, i ha seleccionat un total de 35 grups que, segons el seu punt de vista, resumeixen tot allò que té a veure amb la música d'avantguarda feta a casa nostra. Són conscients de la perillositat que suposa incloure soroll al nom del cartell. Fins i tot creiem que són conscients del que suposa fer un festival d'aquestes característiques, i que el títol del qual porti signes que recordin a Sun O))), a Manresa.
No sabem s'hi entre totes les bandes que han escollit, s'hi amaguen bandes de Doom. Ara bé, el que sí que podem assegurar és que han sapigut fer una combinació del bo i millor -sorollòs o no- per crear una oferta artística que es mogui entre la improvisació i la coherència.
L'aconteixement es celebrarà a El Vermell, una Sala-Restaurant del centre de Manresa que acostuma a programar activitats interessants.
La Festa-presentació de ((Gargall))) va tenir lloc, ahir diumenge, amb l'actuació de QA'A. Tot i això el festival es celebrarà a partir del proper dijous 5, i s'allargarà fins al diumenge 8 de Març.
Tot i que la programació la teniu unes línies més avall, des de Mai a la Vida, ens agradaria recomanar-vos els següents artistes:

HIMSON: Per que és un projecte d'arrel Folk i que parteix del concepte cantautorístic de Moisès, un jove afincat a Calafell, un petit poble de la Costa Daurada, des d'on empeny a petits passos el que pot suposar, el principi d'una gran carrera.

VERACRUZ
: Per que són un grup que mola, i molt més encara desprès d'haver pogut escoltar el seu nou disc que, per cert, us podeu descarregar des del seu myspace.

THE MOVIDAS i INTERNET2: Pel seu punt excèntrico-musical que viu a banda de qualsevol moda musical i/o estètica.

CUCHILLO: Per que els vam entrevistar fa uns mesos i per que fan de la psicodèlia, un estil versàtil i viu com una flama.

AIXÒNOÉSPÀNIC: Per què és un dels grups amb més capacitat d'improvització que tenim a casa nostra, juntament amb BÈSTIA FERIDA i que veure'ls en directe és un absolut espectacle. Són apadrinats de Gràcia Territori Sonor, del Festival LEM i han tocat en vàries ocasions al festival Sónar.

LIDIA LUNCH + LES AUS: Per que són els caps de cartell. Lidia Lunch és una de les artistes amb més rellevància dins l'avantguarda musical. Les Aus, com sabreu, és un dels grups d'impro-Rock, amb més trajectòria del país.

DIJOUS 5 *LESSNESS *HIMSON *THE PEALS *SURFIN SIRLES *GRIP *PROJECTE BU DIVENDRES 6 *NOSNOW *ELS NORMALS *THE MOVIDAS *MARRONEO STYLE (ZA) *VERACRUZ *DER VENTILATOR *ESPANYA *THE MURDERS IN THE RUE MORGUE *METRO:LIBIDO DISSABTE 7 *CUCHILLO *LYDIA LUNCH + LES AUS *SOBRASADA *LA MUJER BLANDENGA *BETUNIZER *AU *INTERNET 2 *LA NUBE TORTUGA *ELI KESZLER *GEOFF MULLEN *EUTERPE 77 DIUMENGE 8 *ANÍMIC *CONXITA *ILIOS *ORNA *LABATZUCA *AIXÒNOÉSPÀNIC *BÈSTIA FERIDA