29.4.09

Adéu descarregues, adéu!!

El que és friki també pot ser de gran interès per a tots aquells que treballem a Internet i amb les noves tecnologies. I sobretot, i últimament, en tot allò que ens ajudi a no sobresaturar el nostre disc dur fins que un dia ens peti i ens quedem sense ordinador, això Mai a la vida!

Doncs per això i per tal d'evitar el síndrome de Diògenes digital, del que parlava aquest article de ELPAÍS, avui a la secció friki del Mai a la vida us ensenyem programes i aplicacions on-line que us poden fer la vida una mica més fàcil i sobretot molt menys pesada. Parlem d'escoltar música on-line, editar fotos i vídeo.

Música:Parlar de noves incitaves d'aquest tipus sense mencionar el gran i meravellós Spotify sembla impossible, i es que ho és. Spotify, com sabeu, és un reproductor de música que té accés a Internet i que et permet escoltar música sense descarregar-te-la. La diferència amb altres servidors, com lastfm, o deezer, o goear, és que pots escoltar discografies senceres, que no és una ràdio aleatòria que et proposa música o artistes similars, com és el cas de lastfm i deezer. A més, l'Spotify el pots sincronitzar amb el teu lastfm i tot. Cada un d'aquest servidors té el seu què, per exemple lastfm és tota una comunitat ideal per a conèixer gent i grups i saber què , quan i on actuen els nostres grups preferits. El pitjor d'Spotify, i estarem d'acrod, és la publicitat que et posen entre cançó i cançó, això i que encara no té gaires grups catalans. A l'Spotify no hi són ni: Antonia Font, ni Manel, ni Joan Miquel Oliver..., entre molts altres. Ara bé, no es pot negar que és una opció més que bona per no carregar el disc dur o els cd's a la feina i poder escoltar gairebé tota la música que t'agradi (per exemple, Hefner tampoc hi és, però en Darren Hayman si, aquestes coses de la vida), en tot cas 'Spotify' no és Déu, però se li acosta.

Edició de foto:

Sens dubte una de les aplicacions que més s'han desenvolupat a Internet és l'edició fotogràfica. Hi ha moltes iniciatives webs de programes que et permeten retocar fotos, guardar-les i a més tenir la teva galeria allà, on-line. No parlo de només penjar fotos com pot ser flickr, picasa, facebook i etc., sinó de l'opció de poder editar-les i comprimir-les amb opcions de programes com el Photoshop. Personalment, m'agrada molt la iniciativa de Picnick, un senzill però complet sistema d'edició de fotos que a més permet comprimir els arxius per a que ocupi menys i poder penjar-la més fàcilment al teu blog. Una altra iniciativa que aplaudeixo, i molt!, és la de Photoshopexpress, una iniciativa també gratuïta per editar les fotos on-line al més pur estil Photoshop de tota la vida, com el seu nom indica. Ambdues iniciatives permeten l'emmagatzematge de fotos fins a un límit, si en vols més i també per a segons quines opcions més avançades, doncs com tot, has de pagar, però és barat i si més no, i la iniciativa de fer accessibles aquest programes a tothom no té preu!

Edició de vídeo:
Aquesta és una fita molt més complicada en el món d'Internet, sobretot tenint en compte el pes del vídeo, però en aquest sentit també hi ha hagut ja alguns il·luminats i algunes propostes molt més que vàlides. Amb el pas del temps s'ha arribat a crear el JayCut, l'editor que avui us proposo. JayCut és també una iniciativa gratuïta que a més compta amb una guia ràpida que t'ensenya a editar amb el programa, que es molt senzill i lineal. A més i el que més m'agrada és que el propi programa et dona la opció d'exportar el teu vídeo en el format que vulguis, és a dir que el comprimeix específicament per al facebook, per a que el posis al teu Iphone, myspace, dvd... etc!, una autèntica revolució pel vídeo digital!!, increïble, no?, doncs ja sabeu, JayCut!!


Doncs això: que menys és més!!, fem fora el síndrome de Diògenes i siguem més feliços! Qualsevol cosa, com sempre: mirtres@maialavida.com o feu-nos arribar la vostra opinió i coneixements deixant un comentari, aquí!

1 comentari:

Míriam a Holanda ha dit...

Nens, des d´Holanda un altre progama q m´han ensenyat els coleguis d´aqui, sorry q aixo es un teclat alemany...
http://sumopaint.com/web/

äes total!