12.4.09

Art: 'Xina. Retrat d'un pais (1949-2008)'


L'1 d’octubre de 1949, 300.000 soldats de l'Exèrict d'Alliberament del Poble es reuneixen a la plaça de Tiananmen per escoltar la declaració de fundació de la República Popular de la Xina, governada pel president Mao Zedong. Aquest és el punt de partida de l'exposició que es pot veure a Casa Àsia, que revisa la història més recent de la Xina a través del fotoperiodisme. S'hi han recopilat més d'una cinquantena d'imatges d'arxiu per tal no només de recuperar un patrimoni, sinó també la història d'un poble a través d'imatges que s'han convertit en símbols de la seva història contemporània.

Camperols celebrant la fundació de la primera Comuna del Poble a la regió de Henan, estudiants de secundària preparant-se l'examen d'accés a la Universitat sota els fanals de la plaça Tiananmen, nous rics xinesos reunits en un bar de Beijing o el recorregut de la flama olímpica fins a la cima de l'Everest pels Jocs Olímpics del 2008 són algunes de les instantànies que donen fe dels canvis viscuts per la societat xinesa darrerament.

A més, simultàniament a l'exposició fotogràfica, s'exhibeix la triologia cinematogràfica China: a Century of Revolution, que repassa tres períodes clau de la història moderna xinesa, des d'abans de l'assentament de la República Popular de la Xina fins a la increíble transformació del país después de la mort de Mao, l'any 1976.

On? Casa Àsia – avinguda Diagonal, 373

Quan? Fins el 17 de maig

Entrada? Gratuïta